Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Lekka sałatka letnia, którą możesz przygotować nie tylko w okresie wakacyjnym. To połączenie sałaty rzymskiej, czerwonej papryki, pomidora, selera naciowego i rzodkiewek. A do kolorowej kompozycji pyszny sos z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i jogurtem naturalnym. Możesz ją podać w formie samodzielnego dania, z dodatkiem pieczywa lub jako dodatek warzywny do obiadu.
Przygotowanie
62 min
Krok 1
10 min
Sałatę rzymską podziel na liście i opłucz pod zimną wodą. Osusz papierowym ręcznikiem i porwij liście na mniejsze kawałki.
Krok 2
10 min
Przekrój paprykę wzdłuż, oczyść ją z pestek, a następnie pokrój w cienkie paseczki. Pokrój pomidory w ósemki.
Krok 3
10 min
Przy użyciu obieraczki oczyść dokładnie seler z włókien, a następnie go pokrój.
Krok 4
5 min
Następnie pokrój rzodkiewki w cienkie plasterki.
Krok 5
5 min
Rodzynki umyj w ciepłej wodzie i osusz w cedzaku.
Krok 6
5 min
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 7
10 min
By przygotować sos zmieszaj jogurt z Majonezem. Dodaj sól, pieprz i cukier. Wyciśnij przez praskę czosnek i całość dokładnie wymieszaj.
Krok 8
5 min
Polej sosem przygotowane wcześniej warzywa, całość dokładnie wymieszaj i posyp posiekanymi listkami oregano.
Krok 9
2 min
Sałatka jest świetnym dodatkiem do grillowanych mięs.
Krok 1
z
9
Sałatę rzymską podziel na liście i opłucz pod zimną wodą. Osusz papierowym ręcznikiem i porwij liście na mniejsze kawałki.
Krok 2
z
9
Przekrój paprykę wzdłuż, oczyść ją z pestek, a następnie pokrój w cienkie paseczki. Pokrój pomidory w ósemki.
Krok 3
z
9
Przy użyciu obieraczki oczyść dokładnie seler z włókien, a następnie go pokrój.
Krok 4
z
9
Następnie pokrój rzodkiewki w cienkie plasterki.
Krok 5
z
9
Rodzynki umyj w ciepłej wodzie i osusz w cedzaku.
Krok 6
z
9
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 7
z
9
By przygotować sos zmieszaj jogurt z Majonezem. Dodaj sól, pieprz i cukier. Wyciśnij przez praskę czosnek i całość dokładnie wymieszaj.
Krok 8
z
9
Polej sosem przygotowane wcześniej warzywa, całość dokładnie wymieszaj i posyp posiekanymi listkami oregano.
Krok 9
z
9
Sałatka jest świetnym dodatkiem do grillowanych mięs.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0