
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Jajka zapiekane w kokilkach
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
1 minKrok 2
3 minKrok 3
5 minKrok 4
5 minKrok 5
5 minKrok 6
10 min
Krok 1 z 6
Rozgrzej piekarnik do 180°C.

Krok 2 z 6
Majonez Dekoracyjny WINIARY wymieszaj z oliwą truflową.

Krok 3 z 6
Rzodkiewki pokrój w plasterki.

Krok 4 z 6
Rozłóż w kokilkach po 1 łyżeczce Majonezu Dekoracyjnego WINIARY z oliwą i po kilka plasterków rzodkiewki. A następnie wbij jedno jajko. Dopraw całość solą i pieprzem.

Krok 5 z 6
W następnej kolejności dodaj po łyżce sera twarogowego, posiekany drobno szczypiorek, wbij kolejne jajko. Rozłóż na wierzch resztę rzodkiewek. Oprósz na koniec raz jeszcze pieprzem i solą.

Krok 6 z 6
Umieść w piekarniku blaszkę wypełnioną do 1/3 wysokości wodą. Zapiekaj kokilki w rozgrzanym piekarniku około 10 minut.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0