Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka zapiekane w kokilkach z warzywami i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY to pożywne i lekkie danie dla całej rodziny. Znakomicie sprawdzi się również w czasie świąt i domowych przyjęć. Zapiekane i podawane w niewielkich naczyniach żaroodpornych porcje zapewnią uczucie sytości i zaspokoją apetyt każdego członka rodziny. W taki sposób, pod "pierzynką" z jajek możesz zapiec dowolne warzywa, jakie akurat masz w lodówce. Wypróbuj też inny przepis na
jajka zapiekane.
Majonez Dekoracyjny WINIARY wymieszaj z oliwą truflową.
Krok 3
5 min
Rzodkiewki pokrój w plasterki.
Krok 4
5 min
Rozłóż w kokilkach po 1 łyżeczce Majonezu Dekoracyjnego WINIARY z oliwą i po kilka plasterków rzodkiewki. A następnie wbij jedno jajko. Dopraw całość solą i pieprzem.
Krok 5
5 min
W następnej kolejności dodaj po łyżce sera twarogowego, posiekany drobno szczypiorek, wbij kolejne jajko. Rozłóż na wierzch resztę rzodkiewek. Oprósz na koniec raz jeszcze pieprzem i solą.
Krok 6
10 min
Umieść w piekarniku blaszkę wypełnioną do 1/3 wysokości wodą. Zapiekaj kokilki w rozgrzanym piekarniku około 10 minut.
Krok 1
z
6
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Krok 2
z
6
Majonez Dekoracyjny WINIARY wymieszaj z oliwą truflową.
Krok 3
z
6
Rzodkiewki pokrój w plasterki.
Krok 4
z
6
Rozłóż w kokilkach po 1 łyżeczce Majonezu Dekoracyjnego WINIARY z oliwą i po kilka plasterków rzodkiewki. A następnie wbij jedno jajko. Dopraw całość solą i pieprzem.
Krok 5
z
6
W następnej kolejności dodaj po łyżce sera twarogowego, posiekany drobno szczypiorek, wbij kolejne jajko. Rozłóż na wierzch resztę rzodkiewek. Oprósz na koniec raz jeszcze pieprzem i solą.
Krok 6
z
6
Umieść w piekarniku blaszkę wypełnioną do 1/3 wysokości wodą. Zapiekaj kokilki w rozgrzanym piekarniku około 10 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0