Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Delikatny i subtelny chłodnik nie tylko na upalne dni. Ugotowany na bazie z buraków oraz koncentratu z przyprawami Winiary, bogaty w dodatki oraz ziemniaki z boczkiem zaspokoi głód także w porze jesienno - zimowej. Potraktowany sporą ilością zieleniny będzie miłym wspomnieniem lata.
Buraki umyć, obrać, pokroić na ćwiartki, zalać wodą i ugotować do miękkości.
Krok 2
10 min
Po przestudzeniu buraki zetrzeć na tarce, zalać przygotowanym wcześniej Barszczem Winiary (180 ml), dodać sok z cytryny i zagotować.
Krok 3
15 min
Do wystudzonego barszczu dodać ogórki pokrojone w kostkę, rzodkiewki starte na tarce o grubych oczkach, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz posiekany koper. Dolewamy do garnka kefir (lub maślankę), jogurt naturalny oraz śmietanę. Doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.
Krok 4
20 min
Ziemniaki gotujemy w mundurkach.
Krok 5
10 min
Po ugotowaniu obieramy i kroimy w kostkę. Boczek przesmażamy na patelni.
Krok 6
1 min
Barszcz podajemy schłodzony z ziemniakami i okrasą, posiekanym szczypiorkiem oraz jajkiem ugotowanym na twardo.
Krok 1
z
6
Buraki umyć, obrać, pokroić na ćwiartki, zalać wodą i ugotować do miękkości.
Krok 2
z
6
Po przestudzeniu buraki zetrzeć na tarce, zalać przygotowanym wcześniej Barszczem Winiary (180 ml), dodać sok z cytryny i zagotować.
Krok 3
z
6
Do wystudzonego barszczu dodać ogórki pokrojone w kostkę, rzodkiewki starte na tarce o grubych oczkach, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz posiekany koper. Dolewamy do garnka kefir (lub maślankę), jogurt naturalny oraz śmietanę. Doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.
Krok 4
z
6
Ziemniaki gotujemy w mundurkach.
Krok 5
z
6
Po ugotowaniu obieramy i kroimy w kostkę. Boczek przesmażamy na patelni.
Krok 6
z
6
Barszcz podajemy schłodzony z ziemniakami i okrasą, posiekanym szczypiorkiem oraz jajkiem ugotowanym na twardo.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0