
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Sałatka z jajkiem i brokułami

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
20 minKrok 2
3 minKrok 3
5 minKrok 4
10 minKrok 5
2 minKrok 6
2 minKrok 7
3 minKrok 8
3 minKrok 9
2 minKrok 1 z 9
Brokuły gotujemy na pół twarde, ostudzamy.
Krok 2 z 9
Sałatę szarpiemy.
Krok 3 z 9
Jajka gotujemy na twardo i obieramy ze skorupki.
Krok 4 z 9
Jajka, pomidory, ogórki, rzodkiewki, brokuły kroimy w średnie kawałki (według uznania).
Krok 5 z 9
Majonez mieszamy z jogurtem na jednolitą masę i doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 6 z 9
Do miski wrzucamy część poszarpanej sałaty oraz po pół z każdych składników.
Krok 7 z 9
Polewamy sosem.
Krok 8 z 9
Na sos wkładamy pozostałą część składników.
Krok 9 z 9
Polewamy pozostałym sosem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0