Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałata lodowa z sosem włoskim

0
38 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 główka
Sałata lodowa
3 
Pomidory
1 pęczek
Rzodkiewka
1 paczka
Ser feta
1 
Ogórek
1 
Szalotki
50 ml
Oliwa z oliwek
1 paczka
Sos sałatkowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
329.35 kcal
Tłuszcze
26.08 g
Węglowodany
14.16 g
Białko
12.24 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

38 min
Krok 1
5 min
Sałatę lodową dokładnie płuczemy - po obcieknięciu rwiemy na mniejsze kawałki, przerzucamy do większej miski.
Krok 2
10 min
Pomidory również płuczemy, następnie kroimy w większą kostkę. Rzodkiewkę i ogórka również płuczemy i kroimy w cienkie talarki.
Krok 3
10 min
Szalotke obieramy z łupiny, płuczemy i kroimy w talarki. Wszystkie wymienione wyżej składniki dodajemy do sałaty.
Krok 4
3 min
Ser feta kupujemy już pokrojony w kosteczkę więc tylko dodajemy do sałaty. Całość delikatnie mieszamy.
Krok 5
10 min
Oliwę z oliwek łączymy z sosem włoskim. Całość dokładnie mieszamy i dodajemy do sałatki. Sałatkę ponownie dokładnie mieszamy. Przed podaniem możemy sałatkę schłodzić w lodówce.
Sałata lodowa z sosem włoskim

Krok 1 z 5

Sałatę lodową dokładnie płuczemy - po obcieknięciu rwiemy na mniejsze kawałki, przerzucamy do większej miski.

Sałata lodowa z sosem włoskim

Krok 2 z 5

Pomidory również płuczemy, następnie kroimy w większą kostkę. Rzodkiewkę i ogórka również płuczemy i kroimy w cienkie talarki.

Sałata lodowa z sosem włoskim

Krok 3 z 5

Szalotke obieramy z łupiny, płuczemy i kroimy w talarki. Wszystkie wymienione wyżej składniki dodajemy do sałaty.

Sałata lodowa z sosem włoskim

Krok 4 z 5

Ser feta kupujemy już pokrojony w kosteczkę więc tylko dodajemy do sałaty. Całość delikatnie mieszamy.

Sałata lodowa z sosem włoskim

Krok 5 z 5

Oliwę z oliwek łączymy z sosem włoskim. Całość dokładnie mieszamy i dodajemy do sałatki. Sałatkę ponownie dokładnie mieszamy. Przed podaniem możemy sałatkę schłodzić w lodówce.

Sałata lodowa z sosem włoskim, pomidorami, ogórkiem, rzodkiewką, cebulką i serem feta to pozycja obowiązkowa w menu na grilla! Wygląda wiosennie i doskonale smakuje, a to dzięki dodatkowi aromatycznego i mocno ziołowego Sosu Włoskiego WINIARY. Sałatę lodową z sosem włoskim podawaj schłodzoną, bo tak smakuje najlepiej.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika