Sałata lodowa z sosem włoskim
38min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
12.24 g
Węglowodany
14.16 g
Tłuszcze
26.08 g
Wartość energetyczna
329.35 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
38 min
Krok 1
5 min
Sałatę lodową dokładnie płuczemy - po obcieknięciu rwiemy na mniejsze kawałki, przerzucamy do większej miski.
Krok 2
10 min
Pomidory również płuczemy, następnie kroimy w większą kostkę. Rzodkiewkę i ogórka również płuczemy i kroimy w cienkie talarki.
Krok 3
10 min
Szalotke obieramy z łupiny, płuczemy i kroimy w talarki. Wszystkie wymienione wyżej składniki dodajemy do sałaty.
Krok 4
3 min
Ser feta kupujemy już pokrojony w kosteczkę więc tylko dodajemy do sałaty. Całość delikatnie mieszamy.
Krok 5
10 min
Oliwę z oliwek łączymy z sosem włoskim. Całość dokładnie mieszamy i dodajemy do sałatki. Sałatkę ponownie dokładnie mieszamy. Przed podaniem możemy sałatkę schłodzić w lodówce.
Sałata lodowa z sosem włoskim, pomidorami, ogórkiem, rzodkiewką, cebulką i serem feta to pozycja obowiązkowa w menu na grilla! Wygląda wiosennie i doskonale smakuje, a to dzięki dodatkowi aromatycznego i mocno ziołowego Sosu Włoskiego WINIARY. Sałatę lodową z sosem włoskim podawaj schłodzoną, bo tak smakuje najlepiej.
Komentarze 0