
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Wiosenna sałata z kurczakiem
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
5 minKrok 3
5 minKrok 4
5 minKrok 5
5 minKrok 6
3 minKrok 7
2 minKrok 1 z 7
Pierś kurczaka zawiniętą w WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS smaż na suchej patelni, przez około 5 minut z każdej strony na średnim ogniu.
Krok 2 z 7
Przestudzone filety z kurczaka pokrój w niezbyt cienkie plastry.
Krok 3 z 7
Rzodkiewkę pokrój w cienkie paseczki lub zetrzyj na tarce o grubym oczku.
Krok 4 z 7
Obrany ogórek przekrój wzdłuż na dwie połówki i wydrąż łyżeczką pestki. Następnie pokrój go w kostkę.
Krok 5 z 7
Połowę pokrojonego ogórka dodaj do jogurtu i wymieszaj z dodatkiem pokrojonego szczypiorku i koperku, a następnie dopraw solą oraz pieprzem.
Krok 6 z 7
Na płaski dużym talerzu ułóż plasterki kurczaka w formie okręgu/rozetki, a w środek połóż mieszankę listków botwinki i szpinaku.
Krok 7 z 7
Całość posyp rzodkiewką i pozostałym ogórkiem, a następnie polej doprawionym jogurtem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0