Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pierś kurczaka zawiniętą w WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS smaż na suchej patelni, przez około 5 minut z każdej strony na średnim ogniu.
Przestudzone filety z kurczaka pokrój w niezbyt cienkie plastry.
Rzodkiewkę pokrój w cienkie paseczki lub zetrzyj na tarce o grubym oczku.
Obrany ogórek przekrój wzdłuż na dwie połówki i wydrąż łyżeczką pestki. Następnie pokrój go w kostkę.
Połowę pokrojonego ogórka dodaj do jogurtu i wymieszaj z dodatkiem pokrojonego szczypiorku i koperku, a następnie dopraw solą oraz pieprzem.
Na płaski dużym talerzu ułóż plasterki kurczaka w formie okręgu/rozetki, a w środek połóż mieszankę listków botwinki i szpinaku.
Całość posyp rzodkiewką i pozostałym ogórkiem, a następnie polej doprawionym jogurtem.