Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszna, wiosenna sałatka z brokuła z kiełkami rzodkiewki to połączenie różyczek brokułu, pomidorów i rzodkiewek z żółtym serem i jajkiem na twardo, a wszystko to okraszone oliwą z dodatkiem charakternego czosnku. Sałatkę z brokuła ozdób przed podaniem kiełkami rzodkiewki i podawaj schłodzoną!
Przygotowanie
30 min
Krok 1
10 min
Brokuł podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Wyjąć łyżką cedzakową, włożyć do miski, ostudzić.
Krok 2
8 min
Ugotować jajka na twardo.
Krok 3
5 min
Jajka obrać i pokroić w ćwiartki. Rzodkiewki umyć, pokroić w plasterki, pomidorki w ćwiartki.
Krok 4
3 min
Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z oliwą.
Krok 5
3 min
Wszystkie składniki włożyć do miski z brokułem, dodać ser, oprószyć solą i pieprzem, polać oliwą, delikatnie wymieszać.
Krok 6
1 min
Z wierzchu posypać kiełkami rzodkiewki.
Krok 1
z
6
Brokuł podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Wyjąć łyżką cedzakową, włożyć do miski, ostudzić.
Krok 2
z
6
Ugotować jajka na twardo.
Krok 3
z
6
Jajka obrać i pokroić w ćwiartki. Rzodkiewki umyć, pokroić w plasterki, pomidorki w ćwiartki.
Krok 4
z
6
Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z oliwą.
Krok 5
z
6
Wszystkie składniki włożyć do miski z brokułem, dodać ser, oprószyć solą i pieprzem, polać oliwą, delikatnie wymieszać.
Krok 6
z
6
Z wierzchu posypać kiełkami rzodkiewki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0