
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Sałatka z brokuła z kiełkami rzodkiewki

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
8 minKrok 3
5 minKrok 4
3 minKrok 5
3 minKrok 6
1 minKrok 1 z 6
Brokuł podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Wyjąć łyżką cedzakową, włożyć do miski, ostudzić.
Krok 2 z 6
Ugotować jajka na twardo.
Krok 3 z 6
Jajka obrać i pokroić w ćwiartki. Rzodkiewki umyć, pokroić w plasterki, pomidorki w ćwiartki.
Krok 4 z 6
Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z oliwą.
Krok 5 z 6
Wszystkie składniki włożyć do miski z brokułem, dodać ser, oprószyć solą i pieprzem, polać oliwą, delikatnie wymieszać.
Krok 6 z 6
Z wierzchu posypać kiełkami rzodkiewki.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0