Sałatka z brokuła z kiełkami rzodkiewki
30min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
7.26 g
Węglowodany
2.84 g
Tłuszcze
13.96 g
Wartość energetyczna
164.04 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
10 min
Brokuł podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Wyjąć łyżką cedzakową, włożyć do miski, ostudzić.
Krok 2
8 min
Ugotować jajka na twardo.
Krok 3
5 min
Jajka obrać i pokroić w ćwiartki. Rzodkiewki umyć, pokroić w plasterki, pomidorki w ćwiartki.
Krok 4
3 min
Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z oliwą.
Krok 5
3 min
Wszystkie składniki włożyć do miski z brokułem, dodać ser, oprószyć solą i pieprzem, polać oliwą, delikatnie wymieszać.
Krok 6
1 min
Z wierzchu posypać kiełkami rzodkiewki.
Pyszna, wiosenna sałatka z brokuła z kiełkami rzodkiewki to połączenie różyczek brokułu, pomidorów i rzodkiewek z żółtym serem i jajkiem na twardo, a wszystko to okraszone oliwą z dodatkiem charakternego czosnku. Sałatkę z brokuła ozdób przed podaniem kiełkami rzodkiewki i podawaj schłodzoną!
Komentarze 0