Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Klasyczna pasta jajeczna, która świetnie będzie smakować w połączeniu ze świeżym pieczywem. Dodatek w postaci rzodkiewki, jaki możecie znaleźć w tym przepisie, doda jej lekkiej pikanterii, dzięki czemu pasta będzie jeszcze smaczniejsza. Pycha!
Przygotowanie
17 min
Krok 1
8 min
Jajka gotujemy na twardo. W tym czasie płuczemy rzodkiewkę i usuwamy z niej liście i korzenie.
Krok 2
9 min
Rzodkiewkę trzemy na tarce o grubych oczkach bądź na cienkie plastry na mandolinie. Jajka obieramy ze skorupek. Następnie trzemy je na tarce do miski bądź kroimy w drobna kostkę. Dodajemy pieprz, sól oraz majonez WINIARY. Do smaku można dodać jeszcze trochę musztardy. Całość mieszamy, a na górze dekorujemy rzodkiewką. Świetnie smakuje na kromce ulubionego pieczywa!
Krok 1
z
2
Jajka gotujemy na twardo. W tym czasie płuczemy rzodkiewkę i usuwamy z niej liście i korzenie.
Krok 2
z
2
Rzodkiewkę trzemy na tarce o grubych oczkach bądź na cienkie plastry na mandolinie. Jajka obieramy ze skorupek. Następnie trzemy je na tarce do miski bądź kroimy w drobna kostkę. Dodajemy pieprz, sól oraz majonez WINIARY. Do smaku można dodać jeszcze trochę musztardy. Całość mieszamy, a na górze dekorujemy rzodkiewką. Świetnie smakuje na kromce ulubionego pieczywa!
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0