Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z sosem greckim, przygotowana według tego przepisu, będzie gwiazdą każdego przyjęcia. Sos sałatkowy podkreśli smak dania, a dodane do niego rzodkiewki, pomidory i ogórek sprawią, że różnorodność naprawdę zakręci nam w głowie. Jedno jest pewne – każdy z domowników będzie zachwycony!
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Ser feta pokroić w kostkę.
Krok 2
5 min
Rzodkiewkę umyć, pokroić w krążki.
Krok 3
3 min
Ogórka obrać pokroić w grubszą kostkę.
Krok 4
2 min
Pomidora pokroić w cząstki.
Krok 5
3 min
Sałatę umyć, osączyć, porwać na niewielkie kawałki.
Krok 6
2 min
Sos sałatkowy, wymieszać z wodą i olejem.
Krok 7
5 min
Wszystkie składniki sałatki wymieszać z sosem greckim, przełożyć do salaterki.
Krok 1
z
7
Ser feta pokroić w kostkę.
Krok 2
z
7
Rzodkiewkę umyć, pokroić w krążki.
Krok 3
z
7
Ogórka obrać pokroić w grubszą kostkę.
Krok 4
z
7
Pomidora pokroić w cząstki.
Krok 5
z
7
Sałatę umyć, osączyć, porwać na niewielkie kawałki.
Krok 6
z
7
Sos sałatkowy, wymieszać z wodą i olejem.
Krok 7
z
7
Wszystkie składniki sałatki wymieszać z sosem greckim, przełożyć do salaterki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0