Sałatka majowa
26min
Łatwy
1 trochę
2
Pomidory
10
Rzodkiewka
1 trochę
Sól
1 trochę
Cukier
1 pęczek
Koperek
1 pęczek
Szczypiorek
1
Ogórek sałatkowy
1
Sałata lodowa
.
Wartości odżywcze
Białko
2.43 g
Węglowodany
10.42 g
Tłuszcze
2.58 g
Wartość energetyczna
66.71 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
26 min
Krok 1
5 min
Sałatę umyj, osusz, podziel na cząstki.
Krok 2
5 min
Pomidory i ogórek pokrój w kostkę.
Krok 3
5 min
Szczypiorek i koperek posiekaj.
Krok 4
5 min
Rzodkiewki pokrój w plasterki.
Krok 5
5 min
Wszystkie składniki sałatki połącz z Majonezem Delikatnym WINIARY, dopraw do smaku solą i cukrem.
Krok 6
1 min
Podawaj od razu po przygotowaniu.
Gdy nadchodzi maj i dookoła pachnie bzami, to znak, że właśnie nastała najlepsza pora na przygotowanie sałatki ze świeżych warzyw! Gdy masz ochotę na coś lekkiego, sięgnij po przepis na sałatkę majową z Majonez Delikatny WINIARY!
Komentarze 0