Sałatka z rzodkiewek
20min
Łatwy
2
łyżek
1
pęczek
Rzodkiewka
3
Biała rzodkiew
1
pęczek
Szczypiorek
4
Ogórki konserwowe
4
plastrów
Papryka Konserwowa
5
Jajko gotowane na twardo
2
łyżeczek
Musztarda
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
8.93 g
Węglowodany
4.62 g
Tłuszcze
14.62 g
Wartość energetyczna
185.64 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Rzodkiewkę zetrzyj na tarce.
Krok 2
10 min
Pozostałe składniki pokrój drobniutko. Dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj majonez i musztardę.
Krok 3
5 min
Wszystko razem delikatnie wymieszaj.
Lekka, wiosenna i pyszna sałatka z rzodkiewek to doskonała propozycja na uzupełnienie obiadu. Możesz ją także zaproponować w menu śniadaniowym, podając do niej pieczywo, najlepiej pełnoziarniste. Do sałatki wykorzystaj rzodkiewki, białą rzodkiew, paprykę, ogórek i jajko, a sos przygotuj z musztardy i kremowego Majonezu Dekoracyjnego WINIARY.
Komentarze 0