Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Chłodnik z barszczu czerwonego
Dodaj do CookBook

Chłodnik z barszczu czerwonego

(1)
1 godz 26 min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

5 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.25  opakowanie
Barszcz czerwony Ekspresowa zupa WINIARY
1  pęczek
Rzodkiewka
1  pęczek
Koperek
1  pęczek
Szczypiorek
1 
Ogórek
500  ml
Kefir
400  ml
Jogurt grecki
200  ml
Śmietanka 30%
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
13.6 g
Wartość energetyczna
269.4 kcal
Tłuszcze
17.8 g
Białko
12.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Klasyczny chłodnik z barszczu czerwonego to danie, które w Polsce staje się popularne szczególnie latem. Jest lekkie, ale jednocześnie sycące, a jego składniki dostarczają niezbędnych substancji odżywczych. To idealne połączenie wartości, smaku oraz tradycji. Nasz przepis na chłodnik z Barszczu czerwonego Ekspresowej Zupy WINIARY stanowi unowocześnioną wersję tradycyjnego przepisu. Dzięki temu jest doskonałą propozycją dla zabieganych!

Podawany po schłodzeniu w lodówce dodatkowo orzeźwia, ma intensywny kolor, a smak podbije podniebienia nawet najbardziej wybrednych członków rodziny. Do jego przygotowania możesz wykorzystać kefir lub jogurt, a także chrupiące dodatki, takie jak świeża rzodkiewka lub szczypiorek.

Jak przygotować chłodnik z barszczu czerwonego ? Zacznij od rozpuszczenia Barszczu czerwonego WINIARY w 150 ml wrzącej wody i odstaw do ostudzenia. W tym czasie oczyść warzywa. Kefir wymieszaj z jogurtem i śmietanką. Do tego dodaj schłodzony barszcz i rozprowadź, dokładnie mieszając. Następnie pokrój ogórki w kostkę. Rzodkiewki także pokrój w drobne cząstki. Posiekaj koperek i szczypiorek. Wszystkie składniki ze sobą wymieszaj.

Na koniec dopraw solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na około godzinę. Chłodnik z barszczu czerwonego możesz podawać z ćwiartkami jajek ugotowanych na twardo. Świetnie dopełni go także pieczywo. Może być świeże lub podpieczone – w formie pysznych grzanek.

Przygotowanie

86 min
  • Krok 1

    5 min
    Barszcz czerwony rozpuść w 150 ml wrzącej wody, ostudź.
  • Krok 2

    5 min
    Warzywa oczyść.
  • Krok 3

    5 min
    Kefir, jogurt i śmietankę wymieszaj. Wlej zimny barszcz, mieszając rozprowadź.
  • Krok 4

    5 min
    Ogórki pokrój w kostkę, a rzodkiewki w cienkie cząstki. Koperek i szczypiorek posiekaj.
  • Krok 5

    3 min
    Wymieszaj wszystkie składniki.
  • Krok 6

    2 min
    Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  • Krok 7

    60 min
    Wstaw do lodówki do schłodzenia na około 1 godzinę.
  • Krok 8

    1 min
    Możesz podawać z cząstkami jajek ugotowanych na twardo.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Lato
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Chłodnik litewski z burakami i marynowaną rzodkiewką

    Chłodnik litewski z burakami i marynowaną rzodkiewką

    1 godz 51 min Średni
  • Chłodnik z barszczem białym i botwinką

    Chłodnik z barszczem białym i botwinką

    3 godz 32 min Łatwy
  • Chłodnik ogórkowy z melonem, mozzarellą i świeżą miętą

    Chłodnik ogórkowy z melonem, mozzarellą i świeżą miętą

    1 godz 35 min Łatwy
  • Chłodnik jogurtowy ze szpinakiem, rukolą i jajkiem

    Chłodnik jogurtowy ze szpinakiem, rukolą i jajkiem

    1 godz 13 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu