Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z roszponką to ciekawy pomysł na lunch do pracy czy na uczelnię. Winogrona przełamią smak warzyw, dzięki czemu zyskasz lekko słodkawą kompozycję. Sałatkę z roszponką uzupełni sos z mieszanki oliwy, cukru i musztardy. Niezwykłe połączenie sprawi, że nie raz wrócisz to tak łatwego i pysznego przepisu.
Przygotowanie
12 min
Krok 1
5 min
Do roszponki dodać pokrojoną w kostkę cebulę, odsączoną kukurydzę, przekrojone na 4 części pomidorki, pokrojone w półplasterki rzodkiewki i przekrojone na pół winogrona.
Krok 2
1 min
Oprószyć solą i pieprzem.
Krok 3
4 min
Z octu, oliwy, cukru i musztardy ukręcić sos.
Krok 4
2 min
Sosem polać sałatkę, lekko wymieszać.
Krok 1
z
4
Do roszponki dodać pokrojoną w kostkę cebulę, odsączoną kukurydzę, przekrojone na 4 części pomidorki, pokrojone w półplasterki rzodkiewki i przekrojone na pół winogrona.
Krok 2
z
4
Oprószyć solą i pieprzem.
Krok 3
z
4
Z octu, oliwy, cukru i musztardy ukręcić sos.
Krok 4
z
4
Sosem polać sałatkę, lekko wymieszać.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0