Sałatka z roszponką
12min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
7.67 g
Węglowodany
43.97 g
Tłuszcze
20.2 g
Wartość energetyczna
351.72 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
12 min
Krok 1
5 min
Do roszponki dodać pokrojoną w kostkę cebulę, odsączoną kukurydzę, przekrojone na 4 części pomidorki, pokrojone w półplasterki rzodkiewki i przekrojone na pół winogrona.
Krok 2
1 min
Oprószyć solą i pieprzem.
Krok 3
4 min
Z octu, oliwy, cukru i musztardy ukręcić sos.
Krok 4
2 min
Sosem polać sałatkę, lekko wymieszać.
Sałatka z roszponką to ciekawy pomysł na lunch do pracy czy na uczelnię. Winogrona przełamią smak warzyw, dzięki czemu zyskasz lekko słodkawą kompozycję. Sałatkę z roszponką uzupełni sos z mieszanki oliwy, cukru i musztardy. Niezwykłe połączenie sprawi, że nie raz wrócisz to tak łatwego i pysznego przepisu.
Komentarze 0