Twarożek z rzodkiewką
24min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
7.15 g
Węglowodany
4.26 g
Tłuszcze
2.19 g
Wartość energetyczna
63.48 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
24 min
Krok 1
10 min
Rzodkiewki i ogórek dokładnie umyj i zetrzyj na tarce na największych oczkach.
Krok 2
5 min
Twaróg i serek wiejski wymieszaj ze sobą
Krok 3
3 min
Szczypiorek po umyciu drobno posiekaj.
Krok 4
4 min
Wszystkie składniki, razem z masą serową, wymieszaj ze sobą. Dopraw solą, pieprzem i gotowe.
Krok 5
2 min
Polecam podawać z ciemnym pieczywem.
Przepyszny i lekki dodatek do wiosennych i letnich śniadań.
Komentarze 0