Nasze przepisy łosoś smażony

łosoś smażony

Łosoś smażony nie ustępuje walorom smakowym łososia pieczonego. Smażonego łososia możesz przygotować w ziołowej marynacie, przechowując doprawione mięso w lodówce przed smażeniem przez kilka godzin, a także w chrupiącej panierce (z bułki tartej, płatków kukurydzianych lub płatków owsianych). Smażony łosoś smakuje najlepiej z gęstym sosem (koperkowym ze śmietanką, sosem śliwkowym i warzywami, grzybowym sosem z kurkami), ziemniaczkami i surówką, ale jest też znakomity z sałatką z ogórka i szparagów lub sosem owocowym z ryżem. Wyjątkowy smażony łosoś w naszej kolekcji przepisów to łosoś panierowany w pumperniklu, podawany z drobnym makaronem. Smaku dodaje mu też jabłko, gruszka, miód i świeżo posiekany koperek. Czy przemawia do Ciebie ta kompozycja smaków? Sprawdź przepisy na smażonego łososia i znajdź swoje ulubione wersje tej delikatnej i smacznej ryby!