Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Szaszłyki z łososia

0
32 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Łosoś różowy
2 
Cytryna
2 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
2 płaskich łyżek
Sezam
0.5 łyżeczka
Papryczka suszona chili
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
52.45 g
Węglowodany
8.93 g
Tłuszcze
46.97 g
Wartość energetyczna
676.79 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

32 min
Krok 1
10 min
Łososia pokrój w 2 centymetrową kostkę. Cytryny przelej wrzątkiem, dokładnie opłucz i pokrój w cieniutkie plasterki.
Krok 2
2 min
Rozgrzej grill lub piekarnik do 180°C.
Krok 3
2 min
Wymieszaj sezam, Ziarenka Smaku WINIARY, chili i sól do smaku.
Krok 4
5 min
Zaczynając od łososia, nabijaj na patyczki po kolei i na przemian łososia i cytrynę. Dla pewności, aby składniki lepiej się trzymały, możesz użyć dwóch patyczków do jednego szaszłyku.
Krok 5
2 min
Skrop oliwą i obsyp mieszanką sezamu i przypraw.
Krok 6
10 min
Grilluj lub piecz, aż ryba będzie gotowa.
Krok 7
1 min
Podawaj z ulubioną sałatką i dipem na bazie Majonezu Delikatnego WINIARY.
Szaszłyki z łososia

Krok 1 z 7

Łososia pokrój w 2 centymetrową kostkę. Cytryny przelej wrzątkiem, dokładnie opłucz i pokrój w cieniutkie plasterki.

Szaszłyki z łososia

Krok 2 z 7

Rozgrzej grill lub piekarnik do 180°C.

Szaszłyki z łososia

Krok 3 z 7

Wymieszaj sezam, Ziarenka Smaku WINIARY, chili i sól do smaku.

Szaszłyki z łososia

Krok 4 z 7

Zaczynając od łososia, nabijaj na patyczki po kolei i na przemian łososia i cytrynę. Dla pewności, aby składniki lepiej się trzymały, możesz użyć dwóch patyczków do jednego szaszłyku.

Szaszłyki z łososia

Krok 5 z 7

Skrop oliwą i obsyp mieszanką sezamu i przypraw.

Szaszłyki z łososia

Krok 6 z 7

Grilluj lub piecz, aż ryba będzie gotowa.

Szaszłyki z łososia

Krok 7 z 7

Podawaj z ulubioną sałatką i dipem na bazie Majonezu Delikatnego WINIARY.

Grillowane szaszłyki z łososia i cytryny obtaczane w marynacie z sezamu i przypraw, grillowane na ruszcie na świeżym powietrzu lub w piekarniku w razie fatalnej pogody, pasują do sałatek z nowalijkami i domowego dipu z Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Szaszłyki z łososiem i plastrami cytryny obsyp także płatkami chili lub ostrą papryką w proszku, aby zrównoważyć delikatnie kwaśny smak plasterków cytryny.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika