Łosoś z patelni
35min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
103.28 g
Węglowodany
2.36 g
Tłuszcze
73.09 g
Wartość energetyczna
1096.46 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
35 min
Krok 1
10 min
Łososia osuszyć papierowym ręcznikiem. Na patelni rozpuścić masło i dolać olej
Krok 2
10 min
Ułożyc na rozgrzanym tłuszczu kawałki ryby, posypac pieprzem, czosnkiem granulowanym, skropic sokiem z cytryny oraz przyprawą maggi
Krok 3
10 min
Po kilku minutach odwrócić na drugą stronę i dosmażyć, przyprawić tak samo jak z pierwszej strony.
Krok 4
5 min
Na talerzu można skropić jeszcze raz sokiem z cytryny i posypać pieprzem. Podawać z pieczywem, frytkami lub ziemniakami z wody lub pieczonymi.
By cieszyć się smakiem aromatycznego łososia z patelni, dzwonki ryby smaż na maśle z dodatkiem oleju. Rybę przypraw natomiast pieprzem i czosnkiem, a także sokiem z cytryny i Przyprawą w płynie MAGGI. Soczystego łososia z patelni zajadaj z domowymi frytkami lub świeżym pieczywem. Pycha!
Komentarze 0