Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Marynowany łosoś z musztardą

0
205 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 płaskich łyżek
1 trochę
Sok z cytryny
2 płaskich łyżek
Olej
2 łyżek
Musztarda francuska
1 Płaska łyżka
Miód
600 g
Łosoś
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
250.26 kcal
Białko
31.13 g
Tłuszcze
10.75 g
Węglowodany
5.82 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

205 min
Krok 1
3 min
Połącz przyprawę MAGGI, ZIARENKA SMAKU, sok z cytryny, musztardę, miód i olej.
Krok 2
180 min
Łososia podziel na 4 porcje, oprósz pieprzem, natnij skórę w dwóch miejscach, następnie połącz z marynatą i odstaw na 2-3 godziny.
Krok 3
5 min
Rozgrzej patelnię i ułóż na niej porcje ryby skórą do dołu.
Krok 4
10 min
Smaż przez chwilę, przewróć i smaż przez 5 minut.
Krok 5
3 min
Podlej marynatą i duś jeszcze 2-3 minuty.
Krok 6
4 min
Podawaj z kaszą kuskus.
Marynowany łosoś z musztardą

Krok 1 z 6

Połącz przyprawę MAGGI, ZIARENKA SMAKU, sok z cytryny, musztardę, miód i olej.

Marynowany łosoś z musztardą

Krok 2 z 6

Łososia podziel na 4 porcje, oprósz pieprzem, natnij skórę w dwóch miejscach, następnie połącz z marynatą i odstaw na 2-3 godziny.

Marynowany łosoś z musztardą

Krok 3 z 6

Rozgrzej patelnię i ułóż na niej porcje ryby skórą do dołu.

Marynowany łosoś z musztardą

Krok 4 z 6

Smaż przez chwilę, przewróć i smaż przez 5 minut.

Marynowany łosoś z musztardą

Krok 5 z 6

Podlej marynatą i duś jeszcze 2-3 minuty.

Marynowany łosoś z musztardą

Krok 6 z 6

Podawaj z kaszą kuskus.

Smakowity marynowany łosoś z musztardą francuską i miodem doskonale smakuje z kuskusem oraz chrupiącą, lodową sałatą. Marynujemy go przez 2-3 godziny w Przyprawie w płynie Maggi z Przyprawą Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY, musztardą, miodem, sokiem z cytryny i olejem. Obsmażoną z obu stron rybę dusimy jeszcze chwilę w marynacie – dzięki temu staje się bardziej soczysta i aromatyczna.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika