Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Soczysty, dobrze doprawiony, pachnący ziołami – taki jest kurczak z naszego przepisu! Możesz podać go tradycyjnie z ziemniakami i surówką lub w wersji light z ciemnym pieczywem i lekką sałatką.
Przygotowanie
780 min
Krok 1
5 min
Czosnek drobno posiekaj.
Krok 2
5 min
Rozmaryn i tymianek lekko porwij lub posiekaj.
Krok 3
5 min
Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki marynaty.
Krok 4
720 min
Kurczaka umyj i osusz, a następnie obtocz dokładnie w marynacie, dopraw solą i pieprzem, pozostaw na ok 3-12h.
Krok 5
45 min
Kurczaka grillujemy ok. 30min na ruszcie lub 30-45 min w piekarniku.
Krok 1
z
5
Czosnek drobno posiekaj.
Krok 2
z
5
Rozmaryn i tymianek lekko porwij lub posiekaj.
Krok 3
z
5
Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki marynaty.
Krok 4
z
5
Kurczaka umyj i osusz, a następnie obtocz dokładnie w marynacie, dopraw solą i pieprzem, pozostaw na ok 3-12h.
Krok 5
z
5
Kurczaka grillujemy ok. 30min na ruszcie lub 30-45 min w piekarniku.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0