Chcesz przygotować popularne dania azjatyckie we własnej kuchni? Mamy na to sposób. Koniecznie sprawdź nasz pomysł na pyszny, aromatyczny smażony makaron po tajsku z marynowanym tofu. Taki posiłek z pewnością zachwyci nie tylko fanów orientalnej kuchni, ale także tych, którzy szukają nowych, ciekawych smaków.
Makaron po tajsku – pomysł na niebanalny obiad dla Ciebie i twoich bliskich
Smażony makaron po tajsku z marynowanym tofu to popularna potrawa, która cieszy się dużym uznaniem zarówno w Azji, jak i na całym świecie. Łatwe dania azjatyckie szybko podbiły serca i podniebienia smakoszy. Trudno przejść obok nich obojętnie i nie skusić się choćby na jeden kęs. W wielu przypadkach na tym się nie skończy, dlatego warto być przygotowanym na dokładkę.
W przypadku makaronu po tajsku z marynowanym tofu, możesz wykorzystać makaron spaghetti lub makaron przeznaczony do dań chińskich – wybierz to, co najbardziej lubisz lub to, co akurat masz pod ręką. Do tego kilka warzyw, kiełki, jajko, WINIARY POMYSŁ NA… i limonka dla przełamania smaku.
Marynowane tofu, dodane do tego dania, jest chrupiące na zewnątrz i miękkie wewnątrz, co tworzy idealne uzupełnienie dla makaronu i warzyw. Smacznego!
Komentarze 0