Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kotlety z łososia w sosie słodko-kwaśnym
Dodaj do CookBook

Kotlety z łososia w sosie słodko-kwaśnym

(1)
42 min
Łatwy
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  słoik
Sos Słodko-kwaśny WINIARY
500  g
Ziemniaki
500  g
Filet z łososia
150  g
Mleko
2 
Liść laurowy
2 
Jajko
120  g
Bułka tarta
4  łyżek
Olej
1 
Cytryna
1  szczypta
Sól i pieprz do smaku
1  opakowanie
Warzywa mrożone
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
37.9 g
Wartość energetyczna
351.7 kcal
Tłuszcze
12.8 g
Białko
19.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Lubisz klopsiki w różnych odsłonach i szukasz pomysłu na kolejne tego typu danie? Mamy coś w sam raz dla Ciebie. Co powiesz na kotleciki z łososia? To pomysł na smaczny, szybki i prosty posiłek dla Ciebie i Twoich bliskich.

Kotlety z łososia to też dobry sposób na to, żeby urozmaicić codzienne menu i włączyć do niego ryby, które korzystnie wpływają na nasz organizm. W tym przepisie potrzebny jest nam łosoś, czyli źródło białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych (Omega-3), cynku, selenu, potasu oraz witamin z grupy B. Do tego ulubione warzywa – latem warto sięgnąć po świeże, sezonowe produkty, a zimą – wykorzystać mrożone warzywa, które idealnie tu pasują. Smak całego dania podkręca sos słodko-kwaśny WINIARY, który nadaje nieco egzotycznego charakteru.

Przygotowanie kotletów z łososia jest łatwe, wystarczy połączyć ze sobą kilka składników, a gotowe klopsiki usmażyć na odrobinie oleju. Potem czas na sos i za chwilę obiad jest gotowy!

Masz chęć przygotować takie kotleciki z łososia? Wypróbuj nasz przepis i ciesz się soczystą rybą w sosie słodko-kwaśnym WINIARY z warzywami i odrobiną orzeźwiającej cytryny.

Przygotowanie

42 min
  • Krok 1

    15 min
    Ziemniaki pokrój i ugotuj w osolonej wodzie. Następnie wyjmij je, przełóż do miski i rozgnieć widelcem.
  • Krok 2

    12 min
    Umieść łososia i liście laurowe na patelni i zalej wodą lub mlekiem. Pozwól im bulgotać na średnim ogniu. Gdy płyn się zagotuje, zmniejsz ogień i gotuj rybę przez około 10 minut.
  • Krok 3

    5 min
    Następnie przełóż rybę do miski z puree ziemniaczanym, ubij jajka, dodaj połowę bułki tartej, sól i pieprz. Wymieszaj masę i uformuj z niej klopsiki.
  • Krok 4

    10 min
    Klopsiki obtocz w pozostałej bułce tartej i smaż na średnim ogniu na rozgrzanym oleju. Następnie na patelnię dodaj sos słodko-kwaśny WINIARY i podgrzewaj całość przez kolejne 3 minuty. Podawaj z ćwiartkami cytryny oraz ulubionymi warzywami z patelni.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Pescetarian
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kotlety ze śledzia z sosem koperkowym

    Kotlety ze śledzia z sosem koperkowym

    19 godz 7 min Łatwy
  • Kotlety z piersi kurczaka z nadzieniem pieczarkowym

    Kotlety z piersi kurczaka z nadzieniem pieczarkowym

    1 godz 17 min Łatwy
  • Kotlety schabowe z dzika

    Kotlety schabowe z dzika

    25 min Łatwy
  • Kotlety mielone z kaszą gryczaną

    Kotlety mielone z kaszą gryczaną

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu