Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Łosoś w panierce z bułki tartej

0
32 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
800 g
Łosoś różowy
1 trochę
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 trochę
Bułka tarta
1 
Jajko
1 trochę
Pieprz czosnkowy
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 trochę
Masło

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
3.37 g
Białko
43.21 g
Wartość energetyczna
314.64 kcal
Tłuszcze
13.15 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

32 min
Krok 1
5 min
Rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje.
Krok 2
5 min
Jajko wbić do miseczki, rozbełtać.
Krok 3
5 min
Kawałki ryby obtaczać w mące, maczać w jajku, następnie obtaczać w bułce tartej.
Krok 4
2 min
Na patelni rozgrzać trochę masła i oleju. Na patelnię kłaść kawałki ryby w panierce, oprószyć je przyprawami. Rybę smażyć na rumiano z obu stron.
Łosoś w panierce z bułki tartej

Krok 1 z 4

Rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje.

Łosoś w panierce z bułki tartej

Krok 2 z 4

Jajko wbić do miseczki, rozbełtać.

Łosoś w panierce z bułki tartej

Krok 3 z 4

Kawałki ryby obtaczać w mące, maczać w jajku, następnie obtaczać w bułce tartej.

Łosoś w panierce z bułki tartej

Krok 4 z 4

Na patelni rozgrzać trochę masła i oleju. Na patelnię kłaść kawałki ryby w panierce, oprószyć je przyprawami. Rybę smażyć na rumiano z obu stron.

Propozycja na smakowity i szybki obiad! Smażony łosoś w panierce z bułki tartej na pewno posmakuje wielbicielom rybnych dań. Panierka z mąki, jajka i bułki tartej nadaje rybie chrupkości, a Przyprawa JARZYNKA WINIARY wydobywa z niej niepowtarzalny smak. Łosoś wyśmienicie smakuje z dodatkiem ryżu i lekkiej, zielonej sałatki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika