75 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
75 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane

Zbilansuj swoje danie

Dodatek
Dodaj do dania
Przystawka
Dodaj do dania
Deser
Dodaj do dania
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
43.2g / 57%
Węglowodany
3.4g / 4%
Tłuszcze
13.1g / 38%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.

Łosoś w panierce z bułki tartej

(0)
32min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Beatris

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

trochę
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
800  g
Łosoś różowy
trochę
Mąka pszenna pełnoziarnista
trochę
Bułka tarta
1 
Jajko
trochę
Pieprz czosnkowy
trochę
Oliwa z oliwek
trochę
Masło

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
43.21 g
Węglowodany
3.37 g
Tłuszcze
13.15 g
Wartość energetyczna
314.64 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Propozycja na smakowity i szybki obiad! Smażony łosoś w panierce z bułki tartej na pewno posmakuje wielbicielom rybnych dań. Panierka z mąki, jajka i bułki tartej nadaje rybie chrupkości, a Przyprawa JARZYNKA WINIARY wydobywa z niej niepowtarzalny smak. Łosoś wyśmienicie smakuje z dodatkiem ryżu i lekkiej, zielonej sałatki.
Gotujmy

Przygotowanie

32 min
Krok 1
5 min
Rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje.
Krok 2
5 min
Jajko wbić do miseczki, rozbełtać.
Krok 3
5 min
Kawałki ryby obtaczać w mące, maczać w jajku, następnie obtaczać w bułce tartej.
Krok 4
2 min
Na patelni rozgrzać trochę masła i oleju. Na patelnię kłaść kawałki ryby w panierce, oprószyć je przyprawami. Rybę smażyć na rumiano z obu stron.
Łosoś w panierce z bułki tartej

Krok 1 z 4

Rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje.

Łosoś w panierce z bułki tartej

Krok 2 z 4

Jajko wbić do miseczki, rozbełtać.

Łosoś w panierce z bułki tartej

Krok 3 z 4

Kawałki ryby obtaczać w mące, maczać w jajku, następnie obtaczać w bułce tartej.

Łosoś w panierce z bułki tartej

Krok 4 z 4

Na patelni rozgrzać trochę masła i oleju. Na patelnię kłaść kawałki ryby w panierce, oprószyć je przyprawami. Rybę smażyć na rumiano z obu stron.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika