Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Łosoś z piekarnika w sosie musztardowym
Dodaj do CookBook

Łosoś z piekarnika w sosie musztardowym

(0)
46 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest kulinarnyswiat
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
24  g
Sos Śmietanowy z Zielonym Pieprzem WINIARY
1 
Łosoś różowy
0.5 
Cytryna
1  łyżka
Masło klarowane
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
5  gałązek
Koperek
1  łyżka
Musztarda
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
1.5 g
Wartość energetyczna
143.1 kcal
Tłuszcze
7.6 g
Białko
16.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pieczony łosoś to przysmak, który kochają wszyscy fani ryb. Odpowiednio doprawiony rozpływa się ustach i skutecznie zachęca do kolejnego kęsa. Proponujemy podanie z sosem musztardowym, dzięki czemu danie będzie bardziej pikantne i zyska nowe walory smakowe. Takie rozwiązanie potrafi być zaskakujące i satysfakcjonujące.

Przygotowanie

46 min
  • Krok 1

    5 min
    Filet osuszamy (jeśli jest potrzeba za pomocą pęsety usuwamy ości), kroimy na porcje.
  • Krok 2

    5 min
    Skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą, pieprzem.
  • Krok 3

    5 min
    Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, nakładamy umyty i osuszony koperek, kładziemy łososia a na wierzch 1 łyżeczkę pokrojonego na kawałeczki masła.
  • Krok 4

    25 min
    Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 170 stopni około 25 minut.
  • Krok 5

    5 min
    Sos musztardowy przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.
  • Krok 6

    1 min
    Upieczonego łososia wykładamy na talerz, polewamy ciepłym sosem.
Łosoś z piekarnika w sosie musztardowym

Krok 1 z 6

Filet osuszamy (jeśli jest potrzeba za pomocą pęsety usuwamy ości), kroimy na porcje.

Łosoś z piekarnika w sosie musztardowym

Krok 2 z 6

Skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą, pieprzem.

Łosoś z piekarnika w sosie musztardowym

Krok 3 z 6

Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, nakładamy umyty i osuszony koperek, kładziemy łososia a na wierzch 1 łyżeczkę pokrojonego na kawałeczki masła.

Łosoś z piekarnika w sosie musztardowym

Krok 4 z 6

Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 170 stopni około 25 minut.

Łosoś z piekarnika w sosie musztardowym

Krok 5 z 6

Sos musztardowy przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.

Łosoś z piekarnika w sosie musztardowym

Krok 6 z 6

Upieczonego łososia wykładamy na talerz, polewamy ciepłym sosem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Przyjazny dla Keto
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Gravlax - aromatyzowany świeży łosoś

    Gravlax - aromatyzowany świeży łosoś

    20 min Łatwy
  • Koperty z łososiem, czerwoną fasolą i skórką cytryny

    Koperty z łososiem, czerwoną fasolą i skórką cytryny

    1 godz 1 min Łatwy
  • Sałatka z łososiem

    Sałatka z łososiem

    12 godz 25 min Łatwy
  • Szaszłyki z łososia

    Szaszłyki z łososia

    32 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu