Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Łosoś z piekarnika w sosie musztardowym

0
46 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY Kremowa baza do sosu
1 
Łosoś różowy
0.5 
Cytryna
1 łyżka
Masło klarowane
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
5 gałązek
Koperek
1 łyżka
Musztarda

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
16.68 g
Węglowodany
1.56 g
Tłuszcze
7.63 g
Wartość energetyczna
144.15 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

46 min
Krok 1
5 min
Filet osuszamy (jeśli jest potrzeba za pomocą pęsety usuwamy ości), kroimy na porcje.
Krok 2
5 min
Skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą, pieprzem.
Krok 3
5 min
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, nakładamy umyty i osuszony koperek, kładziemy łososia a na wierzch 1 łyżeczkę pokrojonego na kawałeczki masła.
Krok 4
25 min
Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 170 stopni około 25 minut.
Krok 5
5 min
Sos musztardowy przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.
Krok 6
1 min
Upieczonego łososia wykładamy na talerz, polewamy ciepłym sosem.
Łosoś z piekarnika w sosie musztardowym

Krok 1 z 6

Filet osuszamy (jeśli jest potrzeba za pomocą pęsety usuwamy ości), kroimy na porcje.

Łosoś z piekarnika w sosie musztardowym

Krok 2 z 6

Skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą, pieprzem.

Łosoś z piekarnika w sosie musztardowym

Krok 3 z 6

Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, nakładamy umyty i osuszony koperek, kładziemy łososia a na wierzch 1 łyżeczkę pokrojonego na kawałeczki masła.

Łosoś z piekarnika w sosie musztardowym

Krok 4 z 6

Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 170 stopni około 25 minut.

Łosoś z piekarnika w sosie musztardowym

Krok 5 z 6

Sos musztardowy przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.

Łosoś z piekarnika w sosie musztardowym

Krok 6 z 6

Upieczonego łososia wykładamy na talerz, polewamy ciepłym sosem.

Pieczony łosoś to przysmak, który kochają wszyscy fani ryb. Odpowiednio doprawiony rozpływa się ustach i skutecznie zachęca do kolejnego kęsa. Proponujemy podanie z sosem musztardowym, dzięki czemu danie będzie bardziej pikantne i zyska nowe walory smakowe. Takie rozwiązanie potrafi być zaskakujące i satysfakcjonujące.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika