Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tagliatelle z łososia i pieczarek

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300 g
Makaron
300 g
Łosoś różowy
100 g
Łosoś wędzony
2 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
100 g
Pieczarki
1 
Cebula szalotka
50 ml
Śmietana 30%
50 ml
Białe wino
1 pęczek
Koperek
1 trochę
Ser, parmezan, tarty
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
534.71 kcal
Białko
33.09 g
Tłuszcze
14.7 g
Węglowodany
59.96 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
5 min
Zawartość Sosu dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 2 minuty często mieszając.
Krok 2
5 min
Odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
5 min
Szalotkę pokrój w drobną kostkę, filet z łososia w cienki paski, a pieczarki umyj i pokrój w plasterki.
Krok 4
5 min
Zeszklij na oleju szalotkę, następnie dodaj łososia i pieczarki. Skrop wszystko białym winem.
Krok 5
5 min
Pod koniec smażenia dodaj pokrojone w mniejsze kawałki plastry łososia wędzonego, dopraw solą i pieprzem.
Krok 6
5 min
Wlej przygotowany wcześniej sos, pomieszaj i zdejmij z ognia.
Krok 7
10 min
Makaron ugotuj na półtwardo wrzącej, lekko osolonej wodzie.
Krok 8
2 min
Tuż przed podaniem do sosu serowo-łososiowego dodaj pokrojony koperek i ugotowany makaron.
Krok 9
3 min
Makaron z sosem przełóż na talerz i posyp startym serem.
Tagliatelle z łososia i pieczarek

Krok 1 z 9

Zawartość Sosu dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 2 minuty często mieszając.

Tagliatelle z łososia i pieczarek

Krok 2 z 9

Odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki i dokładnie wymieszaj.

Tagliatelle z łososia i pieczarek

Krok 3 z 9

Szalotkę pokrój w drobną kostkę, filet z łososia w cienki paski, a pieczarki umyj i pokrój w plasterki.

Tagliatelle z łososia i pieczarek

Krok 4 z 9

Zeszklij na oleju szalotkę, następnie dodaj łososia i pieczarki. Skrop wszystko białym winem.

Tagliatelle z łososia i pieczarek

Krok 5 z 9

Pod koniec smażenia dodaj pokrojone w mniejsze kawałki plastry łososia wędzonego, dopraw solą i pieprzem.

Tagliatelle z łososia i pieczarek

Krok 6 z 9

Wlej przygotowany wcześniej sos, pomieszaj i zdejmij z ognia.

Tagliatelle z łososia i pieczarek

Krok 7 z 9

Makaron ugotuj na półtwardo wrzącej, lekko osolonej wodzie.

Tagliatelle z łososia i pieczarek

Krok 8 z 9

Tuż przed podaniem do sosu serowo-łososiowego dodaj pokrojony koperek i ugotowany makaron.

Tagliatelle z łososia i pieczarek

Krok 9 z 9

Makaron z sosem przełóż na talerz i posyp startym serem.

Wykwintne tagliatelle z łososia i pieczarek to danie wymarzone dla miłośników łososia smażonego i wędzonego. Obie ryby przygotowujemy na patelni z białym wytrawnym winem, szalotką i pieczarkami, a następnie mieszamy z pysznym Sosem serowo-pieczarkowym Italia, z dodatkiem słodkiej śmietanki. Mieszamy z ugotowanymi al dente wstążkami, obficie posypujemy koperkiem i tartym parmezanem. Podajemy z ósemką cytryny, udekorowane gałązką koperku.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika