Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tagliatelle ze szpinakiem

0
30 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 l
Woda
1 paczka
Makaron
2 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
3 ząbków
Czosnek
1 paczka
Szpinak Mrożony
2 płaskich łyżek
Kwaśna śmietana
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
0 min
W garnku zagotowujemy wodę i dodajemy do niej sól. Wrzucamy do niej tagliatelle. Gotujemy tyle minut, jak podano w przepisie na opakowaniu.
Krok 2
5 min
Na patelni rozgrzewamy olej. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i wrzucamy na olej. Podsmażamy około minutę. Dodajemy rozmrożony szpinak i mieszając smażymy kilka minut. Następnie dodajemy 1 kostkę winiary. Mieszamy, aż się rozpuści i połączy ze szpinakiem. Na koniec dodajemy śmietanę. Mieszamy.
Krok 3
5 min
Makaron odcedzamy. Mieszamy z powstałym szpinakowym sosem i podajemy gorące.
Tagliatelle ze szpinakiem

Krok 1 z 3

W garnku zagotowujemy wodę i dodajemy do niej sól. Wrzucamy do niej tagliatelle. Gotujemy tyle minut, jak podano w przepisie na opakowaniu.

Tagliatelle ze szpinakiem

Krok 2 z 3

Na patelni rozgrzewamy olej. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i wrzucamy na olej. Podsmażamy około minutę. Dodajemy rozmrożony szpinak i mieszając smażymy kilka minut. Następnie dodajemy 1 kostkę winiary. Mieszamy, aż się rozpuści i połączy ze szpinakiem. Na koniec dodajemy śmietanę. Mieszamy.

Tagliatelle ze szpinakiem

Krok 3 z 3

Makaron odcedzamy. Mieszamy z powstałym szpinakowym sosem i podajemy gorące.

Makaron tagliatelle w towarzystwie szpinaku, to para, która chętnie jest widziana w progach każdego domu. Naszym przepisem ugościmy ją w najlepszy sposób, a domownicy będą zachwyceni tym, że pojawili się na obiedzie. Rosół drobiowo-wołowy WINIARY sprawi, że nasze danie będzie jeszcze pyszniejsze!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika