Tagliatelle ze szpinakiem
30min
Łatwy
2 l
Woda
1 opakowanie
Makaron
2 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
3 ząbków
Czosnek
1 opakowanie
Szpinak Mrożony
2 płaskich łyżek
Kwaśna śmietana
1 trochę
Sól
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
0 min
W garnku zagotowujemy wodę i dodajemy do niej sól. Wrzucamy do niej tagliatelle. Gotujemy tyle minut, jak podano w przepisie na opakowaniu.
Krok 2
5 min
Na patelni rozgrzewamy olej. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i wrzucamy na olej. Podsmażamy około minutę. Dodajemy rozmrożony szpinak i mieszając smażymy kilka minut. Następnie dodajemy 1 kostkę winiary. Mieszamy, aż się rozpuści i połączy ze szpinakiem. Na koniec dodajemy śmietanę. Mieszamy.
Krok 3
5 min
Makaron odcedzamy. Mieszamy z powstałym szpinakowym sosem i podajemy gorące.
Makaron tagliatelle w towarzystwie szpinaku, to para, która chętnie jest widziana w progach każdego domu. Naszym przepisem ugościmy ją w najlepszy sposób, a domownicy będą zachwyceni tym, że pojawili się na obiedzie. Rosół drobiowo-wołowy WINIARY sprawi, że nasze danie będzie jeszcze pyszniejsze!
Komentarze 1