Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tagliatelle ze szpinakiem

(3)
30min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest JellyBelly29
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2  l
Woda
1  opakowanie
Makaron
2  płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
3  ząbków
1  opakowanie
Szpinak Mrożony
2  płaskich łyżek
Kwaśna śmietana
trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
0 min
W garnku zagotowujemy wodę i dodajemy do niej sól. Wrzucamy do niej tagliatelle. Gotujemy tyle minut, jak podano w przepisie na opakowaniu.
Krok 2
5 min
Na patelni rozgrzewamy olej. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i wrzucamy na olej. Podsmażamy około minutę. Dodajemy rozmrożony szpinak i mieszając smażymy kilka minut. Następnie dodajemy 1 kostkę winiary. Mieszamy, aż się rozpuści i połączy ze szpinakiem. Na koniec dodajemy śmietanę. Mieszamy.
Krok 3
5 min
Makaron odcedzamy. Mieszamy z powstałym szpinakowym sosem i podajemy gorące.
Tagliatelle ze szpinakiem

Krok 1 z 3

W garnku zagotowujemy wodę i dodajemy do niej sól. Wrzucamy do niej tagliatelle. Gotujemy tyle minut, jak podano w przepisie na opakowaniu.

Tagliatelle ze szpinakiem

Krok 2 z 3

Na patelni rozgrzewamy olej. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i wrzucamy na olej. Podsmażamy około minutę. Dodajemy rozmrożony szpinak i mieszając smażymy kilka minut. Następnie dodajemy 1 kostkę winiary. Mieszamy, aż się rozpuści i połączy ze szpinakiem. Na koniec dodajemy śmietanę. Mieszamy.

Tagliatelle ze szpinakiem

Krok 3 z 3

Makaron odcedzamy. Mieszamy z powstałym szpinakowym sosem i podajemy gorące.

Makaron tagliatelle w towarzystwie szpinaku, to para, która chętnie jest widziana w progach każdego domu. Naszym przepisem ugościmy ją w najlepszy sposób, a domownicy będą zachwyceni tym, że pojawili się na obiedzie. Rosół drobiowo-wołowy WINIARY sprawi, że nasze danie będzie jeszcze pyszniejsze!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 3
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
33
33
00
00
00
00
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) ndz., 02/21/2021 - 21:49 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) ndz., 02/21/2021 - 21:49 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) wt., 02/02/2021 - 17:46 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha