Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W garnku zagotowujemy wodę i dodajemy do niej sól. Wrzucamy do niej tagliatelle. Gotujemy tyle minut, jak podano w przepisie na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy olej. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i wrzucamy na olej. Podsmażamy około minutę. Dodajemy rozmrożony szpinak i mieszając smażymy kilka minut. Następnie dodajemy 1 kostkę winiary. Mieszamy, aż się rozpuści i połączy ze szpinakiem. Na koniec dodajemy śmietanę. Mieszamy.
Makaron odcedzamy. Mieszamy z powstałym szpinakowym sosem i podajemy gorące.
Wiktoria