Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tagliatelle z sosem serowo-pieczarkowym

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300 g
Makaron
4 plastrów
Szynka wiejska
1 Płaska łyżka
Oliwa z oliwek
200 g
Pieczarki
50 ml
Kwaśna śmietana

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
13.52 g
Węglowodany
58.61 g
Tłuszcze
6.61 g
Wartość energetyczna
364.65 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
10 min
Makaron ugotuj wg wskazówek na opakowaniu.
Krok 2
10 min
Szynkę pokrój na kawałki, wysmaż na oleju na chrupko, wyjmij z patelni.
Krok 3
10 min
Pieczarki oczyść, umyj i pokrój na ćwiartki, podsmaż (6 -7 minut), na tłuszczu z szynki.
Krok 4
10 min
Śmietankę połącz z 200 ml zimnej wody i wsyp zawartość z opakowania Sosu serowo-pieczarkowego Italia WINIARY. Następnie wymieszaj i wlej na patelnię, mieszając zagotuj.
Krok 5
8 min
Makaron przełóż na patelnię, wymieszaj, przełóż porcje na talerze i każdy posyp szynką.
Krok 6
2 min
Podawaj zaraz po przygotowaniu. Możesz udekorować pomidorkami koktajlowymi podsmażonymi na oleju.
Tagliatelle z sosem serowo-pieczarkowym

Krok 1 z 6

Makaron ugotuj wg wskazówek na opakowaniu.

Tagliatelle z sosem serowo-pieczarkowym

Krok 2 z 6

Szynkę pokrój na kawałki, wysmaż na oleju na chrupko, wyjmij z patelni.

Tagliatelle z sosem serowo-pieczarkowym

Krok 3 z 6

Pieczarki oczyść, umyj i pokrój na ćwiartki, podsmaż (6 -7 minut), na tłuszczu z szynki.

Tagliatelle z sosem serowo-pieczarkowym

Krok 4 z 6

Śmietankę połącz z 200 ml zimnej wody i wsyp zawartość z opakowania Sosu serowo-pieczarkowego Italia WINIARY. Następnie wymieszaj i wlej na patelnię, mieszając zagotuj.

Tagliatelle z sosem serowo-pieczarkowym

Krok 5 z 6

Makaron przełóż na patelnię, wymieszaj, przełóż porcje na talerze i każdy posyp szynką.

Tagliatelle z sosem serowo-pieczarkowym

Krok 6 z 6

Podawaj zaraz po przygotowaniu. Możesz udekorować pomidorkami koktajlowymi podsmażonymi na oleju.

Proste, pyszne i dekoracyjne wstążki (tagliatelle) z Sosem serowo-pieczarkowym Italia WINIARY. Ugotowany makaron mieszamy z podsmażonymi pieczarkami i Sosem, posypujemy wysmażoną na chrupko szynką oraz dekorujemy pięknie pomidorkami koktajlowymi (mogą być świeże lub podsmażone na oleju). Danie doskonale smakuje z mixem kolorowych sałat z lekkim sosem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika