Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Lubisz sushi, ale nie masz czasu, żeby przygotować je w domu? Co powiesz na łatwiejszą i tańszą alternatywę tego japońskiego dania? Zobacz nasz pomysł na kolorowe roladki, czyli sushi z pieczywa tostowego z łososiem i warzywami. Taka przekąska zaskoczy Twoich bliskich, a Ty nie spędzisz w kuchni więcej niż pół godziny. Przekonaj się, jakie to smaczne, szybkie i proste.
Nasza wersja sushi z chleba tostowego sprawdzi się wtedy, gdy masz chęć na małe co nieco albo gdy wpadną niezapowiedziani goście, z Ty chcesz podać im coś smacznego i zaskakującego. Jak przygotować tę przekąskę? Już podpowiadamy.
Kromki pieczywa rozwałkuj, każdą z nich posmaruj Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, następnie ułóż plasterki marchewki, łososia i ogórka. Całość zwiń w ciasną roladkę i odstaw do schłodzenia na ok. 20 minut. Po tym czasie pokrój każdą kromkę chleba na trzy kawałki – tak żeby przypominały japońskie sushi. Na wierzch każdego kawałka możesz nałożyć jeszcze odrobinę majonezu i ulubione kiełki.
Zrób z nami taką tańszą i prostszą w przygotowaniu przekąskę dla Ciebie i Twoich bliskich. Smacznego!
Przygotowanie
26 min
Krok 1
1 min
Pieczywo rozwałkuj cienko przy pomocy wałka.
Krok 2
3 min
Marchewkę pokrój w cienkie plastry przy pomocy obieraczki do warzyw. Ogórka pokrój w cienkie plasterki.
Krok 3
20 min
Każdą kromkę posmaruj Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Na wierzchu, na całej szerokości kanapki, ułóż plasterki marchewki. Następnie połóż plaster łososia, skrop go cytryną i dodaj plasterki ogórka. Całość zwiń w ciasną roladkę i odstaw do lodówki na 15 – 20 min.
Krok 4
2 min
Każdą roladkę pokrój na 3 części. Na każdym kawałku umieść odrobinę Majonezu Dekoracyjnego WINIARY oraz ulubione kiełki.
Krok 1
z
4
Pieczywo rozwałkuj cienko przy pomocy wałka.
Krok 2
z
4
Marchewkę pokrój w cienkie plastry przy pomocy obieraczki do warzyw. Ogórka pokrój w cienkie plasterki.
Krok 3
z
4
Każdą kromkę posmaruj Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Na wierzchu, na całej szerokości kanapki, ułóż plasterki marchewki. Następnie połóż plaster łososia, skrop go cytryną i dodaj plasterki ogórka. Całość zwiń w ciasną roladkę i odstaw do lodówki na 15 – 20 min.
Krok 4
z
4
Każdą roladkę pokrój na 3 części. Na każdym kawałku umieść odrobinę Majonezu Dekoracyjnego WINIARY oraz ulubione kiełki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0