Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C góra/dół (lub do 170°C z termoobiegiem). Rozmroź liście szpinaku i dobrze odciśnij z nadmiaru wody.
Filety z łososia rozmroź, umyj i osusz. Włóż szpinak do naczynia żaroodpornego i połóż na nim łososia.
Wymieszaj WINIARY Pomysł na... ze śmietaną i polej łososia. Posyp migdałami lub orzeszkami pinii i piecz w piekarniku ok. 25 minut.
Zapiekanka z łososia i szpinaku dobrze komponuje się z ryżem lub tagliatelle.