Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zapiekanka z łososia i szpinaku
Dodaj do CookBook

Zapiekanka z łososia i szpinaku

(0)
35 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest maggi
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
150  g
Mrożony szpinak
1  szklanka
Śmietana 30%
250  g
Łosoś
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA… rybę w sosie śmietanowo-koperkowym
8  g
Płatki migdałowe Zobacz naszą wskazówkę
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
13.2 g
Wartość energetyczna
421.6 kcal
Tłuszcze
21.8 g
Białko
34.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zapiekanka z łososia i szpinaku to danie dla miłośników prostych, ale smacznych dań rybnych. Sprawdzi się jako obiad dla najbliższych albo romantyczna kolacja dla ukochanej osoby. W sezonie zamiast mrożonego szpinaku możesz dodać świeży. Jeśli chcesz urozmaicić to danie, dodaj do niego inne warzywa albo przygotuj orzeźwiającą sałatkę lub pieczone ziemniaki. Zapiekanka z łososia ze szpinakiem to świetna opcja, gdy nie masz czasu na gotowanie, a chcesz przygotować smaczny, aromatyczny i sycący obiad. Z apetytem zjedzą go wszyscy fani rybnych zapiekanek.
Wypróbuj nasz przepis i przekonaj się, jak smakuje ta kolorowa zapiekanka z łososiem i szpinakiem.

Przygotowanie

35 min
  • Krok 1

    1 min
    Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C góra/dół (lub do 170°C z termoobiegiem). Rozmroź liście szpinaku i dobrze odciśnij z nadmiaru wody.
  • Krok 2

    8 min
    Filety z łososia rozmroź, umyj i osusz. Włóż szpinak do naczynia żaroodpornego i połóż na nim łososia.
  • Krok 3

    25 min
    Wymieszaj WINIARY Pomysł na... ze śmietaną i polej łososia. Posyp migdałami lub orzeszkami pinii i piecz w piekarniku ok. 25 minut.
  • Krok 4

    1 min
    Zapiekanka z łososia i szpinaku dobrze komponuje się z ryżem lub tagliatelle.
Zapiekanka z łososia i szpinaku

Krok 1 z 4

Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C góra/dół (lub do 170°C z termoobiegiem). Rozmroź liście szpinaku i dobrze odciśnij z nadmiaru wody.

Zapiekanka z łososia i szpinaku

Krok 2 z 4

Filety z łososia rozmroź, umyj i osusz. Włóż szpinak do naczynia żaroodpornego i połóż na nim łososia.

Zapiekanka z łososia i szpinaku

Krok 3 z 4

Wymieszaj WINIARY Pomysł na... ze śmietaną i polej łososia. Posyp migdałami lub orzeszkami pinii i piecz w piekarniku ok. 25 minut.

Zapiekanka z łososia i szpinaku

Krok 4 z 4

Zapiekanka z łososia i szpinaku dobrze komponuje się z ryżem lub tagliatelle.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym

    Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym

    1 godz 10 min Łatwy
  • Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym

    Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym

    1 godz 10 min Łatwy
  • Zapiekanka z bakłażana i pomidorów

    Zapiekanka z bakłażana i pomidorów

    1 godz 2 min Łatwy
  • Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietanowo-ziołowym

    Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietanowo-ziołowym

    1 godz 10 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu