Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Makaron z ricottą, szpinakiem i łososiem

0
33 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200 g
Makaron Penne
200 g
Ser ricotta
100 g
Szpinak
100 g
Łosoś wędzony
1 łyżka
Masło
2 ząbków
Czosnek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
24.07 g
Białko
36.13 g
Wartość energetyczna
655.61 kcal
Węglowodany
80.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

33 min
Krok 1
10 min
Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Krok 2
5 min
Szpinak myjemy, suszymy, siekamy i podsmażamy na maśle.
Krok 3
5 min
Dodajemy do szpinaku zmiażdżony czosnek, ser, i pokrojonego łososia.
Krok 4
10 min
Całość dusimy jakieś 10 min., doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 5
3 min
Makaron odcedzamy i mieszamy ze szpinakiem tuż przed podaniem.
Makaron z ricottą, szpinakiem i łososiem

Krok 1 z 5

Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.

Makaron z ricottą, szpinakiem i łososiem

Krok 2 z 5

Szpinak myjemy, suszymy, siekamy i podsmażamy na maśle.

Makaron z ricottą, szpinakiem i łososiem

Krok 3 z 5

Dodajemy do szpinaku zmiażdżony czosnek, ser, i pokrojonego łososia.

Makaron z ricottą, szpinakiem i łososiem

Krok 4 z 5

Całość dusimy jakieś 10 min., doprawiamy solą i pieprzem.

Makaron z ricottą, szpinakiem i łososiem

Krok 5 z 5

Makaron odcedzamy i mieszamy ze szpinakiem tuż przed podaniem.

Szpinak, łosoś i ricotta to doskonale zgrane kulinarne trio. Ich przygotowanie to zaledwie chwila, która pozwoli Ci przyrządzić smaczne i oryginalne danie obiadowe. Makaron z serem ricotta to połączenie gwarantujące ciekawy smak. Kompozycję tę koniecznie podawaj z Twoim ulubionym makaronem, ugotowanym al dente.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika