Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Łosoś z sosem koperkowym
Dodaj do CookBook

Łosoś z sosem koperkowym

(0)
44 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA… rybę w sosie śmietanowo-koperkowym
600  g
Łosoś różowy
2  płaskich łyżek
Olej
0.5  pęczek
Koperek
50  ml
Śmietana
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
1.2 g
Wartość energetyczna
272.5 kcal
Tłuszcze
12.8 g
Białko
31.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Do przepisu na łososia z sosem koperkowym możesz użyć filetów z łososia ze skórą. Dzięki pieczeniu łososia w piekarniku minimalizujemy ilość zużytych tłuszczów – filety z łososia tylko skrapiamy olejem i przyprawiamy je przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY. Polecamy także użycie Sosu koperkowego ze śmietaną do ryby WINIARY, do którego możesz dodać świeżego koperku dla wyrazistszego smaku. Łosoś w sosie koperkowym smakuje dobrze z pieczonymi ziemniakami i warzywami z wody.

Przygotowanie

44 min
  • Krok 1

    5 min
    Łososia umyj i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.
  • Krok 2

    5 min
    Wyporcjowane filety z łososia od strony mięsa posyp przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY.
  • Krok 3

    2 min
    Filety ułóż na blaszce skórą do dołu i skrop olejem.
  • Krok 4

    12 min
    Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 210°C przez 10-12 minut.
  • Krok 5

    7 min
    Zawartość opakowania z sosem koperkowym dokładnie rozprowadź w 250 ml wody i 50 ml śmietany.
  • Krok 6

    7 min
    Postaw na ogniu i mieszaj do momentu zagotowania. Zmniejsz ogień i gotuj tak ok. 3 minut.
  • Krok 7

    3 min
    Na koniec drobno posiekaj koperek i dorzuć go do już ugotowanego sosu.
  • Krok 8

    2 min
    Na środku dużego talerza ułóż rybę, polej ją sosem i udekoruj koperkiem.
  • Krok 9

    1 min
    Jako dodatek do dania podawaj warzywa z wody oraz pieczone ziemniaczki.
Łosoś z sosem koperkowym

Krok 1 z 9

Łososia umyj i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.

Łosoś z sosem koperkowym

Krok 2 z 9

Wyporcjowane filety z łososia od strony mięsa posyp przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY.

Łosoś z sosem koperkowym

Krok 3 z 9

Filety ułóż na blaszce skórą do dołu i skrop olejem.

Łosoś z sosem koperkowym

Krok 4 z 9

Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 210°C przez 10-12 minut.

Łosoś z sosem koperkowym

Krok 5 z 9

Zawartość opakowania z sosem koperkowym dokładnie rozprowadź w 250 ml wody i 50 ml śmietany.

Łosoś z sosem koperkowym

Krok 6 z 9

Postaw na ogniu i mieszaj do momentu zagotowania. Zmniejsz ogień i gotuj tak ok. 3 minut.

Łosoś z sosem koperkowym

Krok 7 z 9

Na koniec drobno posiekaj koperek i dorzuć go do już ugotowanego sosu.

Łosoś z sosem koperkowym

Krok 8 z 9

Na środku dużego talerza ułóż rybę, polej ją sosem i udekoruj koperkiem.

Łosoś z sosem koperkowym

Krok 9 z 9

Jako dodatek do dania podawaj warzywa z wody oraz pieczone ziemniaczki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Przyjazny dla Keto
  • Śmietana
  • Źródło białka
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sałatka z kaszą jaglaną, łososiem gotowanym w maśle, czerwoną cebulą, gruszką i zieloną papryką

    Sałatka z kaszą jaglaną, łososiem gotowanym w maśle, czerwoną cebulą, gruszką i zieloną papryką

    49 min Łatwy
  • Zapiekany łosoś z pesto pod chrustem i sałatą

    Zapiekany łosoś z pesto pod chrustem i sałatą

    44 min Średni
  • Bajgiel z wędzonym łososiem

    Bajgiel z wędzonym łososiem

    16 min Łatwy
  • Szaszłyki z łososia w formie tacos

    Szaszłyki z łososia w formie tacos

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu