Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Łosoś z sosem koperkowym

0
44 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżeczka
Przyprawa Jarzynka WINIARY
1 paczka
Sos koperkowy ze śmietanką WINIARY
600 g
Łosoś różowy
2 płaskich łyżek
Olej
0.5 pęczek
Koperek
50 ml
Śmietana

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
250.15 kcal
Węglowodany
1.51 g
Białko
31.33 g
Tłuszcze
12.44 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

44 min
Krok 1
5 min
Łososia umyj i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.
Krok 2
5 min
Wyporcjowane filety z łososia od strony mięsa posyp przyprawą JARZYNKA.
Krok 3
2 min
Filety ułóż na blaszce skórą do dołu i skrop olejem.
Krok 4
12 min
Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 210°C przez 10-12 minut.
Krok 5
7 min
Zawartość opakowania z sosem koperkowym dokładnie rozprowadź w 250 ml wody i 50 ml śmietany.
Krok 6
7 min
Postaw na ogniu i mieszaj do momentu zagotowania. Zmniejsz ogień i gotuj tak ok. 3 minut.
Krok 7
3 min
Na koniec drobno posiekaj koperek i dorzuć go do już ugotowanego sosu.
Krok 8
2 min
Na środku dużego talerza ułóż rybę, polej ją sosem i udekoruj koperkiem.
Krok 9
1 min
Jako dodatek do dania podawaj warzywa z wody oraz pieczone ziemniaczki.
Łosoś z sosem koperkowym

Krok 1 z 9

Łososia umyj i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.

Łosoś z sosem koperkowym

Krok 2 z 9

Wyporcjowane filety z łososia od strony mięsa posyp przyprawą JARZYNKA.

Łosoś z sosem koperkowym

Krok 3 z 9

Filety ułóż na blaszce skórą do dołu i skrop olejem.

Łosoś z sosem koperkowym

Krok 4 z 9

Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 210°C przez 10-12 minut.

Łosoś z sosem koperkowym

Krok 5 z 9

Zawartość opakowania z sosem koperkowym dokładnie rozprowadź w 250 ml wody i 50 ml śmietany.

Łosoś z sosem koperkowym

Krok 6 z 9

Postaw na ogniu i mieszaj do momentu zagotowania. Zmniejsz ogień i gotuj tak ok. 3 minut.

Łosoś z sosem koperkowym

Krok 7 z 9

Na koniec drobno posiekaj koperek i dorzuć go do już ugotowanego sosu.

Łosoś z sosem koperkowym

Krok 8 z 9

Na środku dużego talerza ułóż rybę, polej ją sosem i udekoruj koperkiem.

Łosoś z sosem koperkowym

Krok 9 z 9

Jako dodatek do dania podawaj warzywa z wody oraz pieczone ziemniaczki.

Do przepisu na łososia z sosem koperkowym możesz użyć filetów z łososia ze skórą. Dzięki pieczeniu łososia w piekarniku minimalizujemy ilość zużytych tłuszczów – filety z łososia tylko skrapiamy olejem i przyprawiamy je przyprawą Jarzynka WINIARY. Polecamy także użycie Sosu koperkowego ze śmietaną do ryby WINIARY, do którego możesz dodać świeżego koperku dla wyrazistszego smaku. Łosoś w sosie koperkowym smakuje dobrze z pieczonymi ziemniakami i warzywami z wody.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika