Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szpinakowy krem prezentuje się bardzo elegancko w bulionówkach, przybrany paseczkami wędzonego łososia i ozdobiony kleksem śmietany. Jest przy tym bardzo prosty do zrobienia: wystarczy zmiksować ziemniaki, ugotowane z czosnkiem i mrożonym szpinakiem w Bulionie z grzybami leśnymi WINIARY, który nada zupie wyjątkowy aromat. Zupę możemy podać z tostami z bagietki z serem kozim lub kremowym twarożkiem.
Przygotowanie
58 min
Krok 1
10 min
Rozmroź szpinak.
Krok 2
10 min
Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
5 min
Wymieszaj szpinak, ziemniaki i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 4
5 min
Dodaj 0,75 l wody i Bulion. Gotuj do miękkości ziemniaków, około 20 minut. Całość zmiksuj.
Krok 5
5 min
Łososia pokrój w paseczki.
Krok 6
3 min
Porcje zupy w talerzach podawaj z łososiem i kleksem jogurtu.
Krok 1
z
6
Rozmroź szpinak.
Krok 2
z
6
Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
z
6
Wymieszaj szpinak, ziemniaki i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 4
z
6
Dodaj 0,75 l wody i Bulion. Gotuj do miękkości ziemniaków, około 20 minut. Całość zmiksuj.
Krok 5
z
6
Łososia pokrój w paseczki.
Krok 6
z
6
Porcje zupy w talerzach podawaj z łososiem i kleksem jogurtu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0