Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Czosnek lekko zgniatam trzonkiem noża, obieram, kroję w plasterki, podsmażam na rozgrzanej oliwie przez pół minuty.
Dodaję szpinak, podlewam odrobiną wywaru i duszę chwilę na najmniejszej mocy płyty.
Po kilku minutach dodaję resztę wywaru wraz z warzywami (można zostawić około pół szklanki na wypadek, gdyby jednak zupa wyszła za rzadka), chwilę gotuję.
Zestawiam garnek z płyty i miksuję na gładki krem z serkiem riccota.
Zupę krem ze szpinaku doprawiam solą morską i świeżo mielonym pieprzem.
Krem szpinakowy podaję z kawałkami serka ricotta, udekorowany listkami szpinaku.