Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
5
porcji
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa szpinakowa – zielona, sycąca, pełna witamin! Zupa na bazie mrożonego szpinaku to propozycja, której przygotowanie nie sprawi trudności nawet początkującym kucharzom, a składniki do jej przygotowania prawie zawsze każdy z nas posiada w domowej spiżarce i zamrażarce. Zupa szpinakowa doprawiona dużą ilością świeżego czosnku wzmocni odporność w okresie wzmożonych przeziębień i zachorowań na grypę, szpinak stanowi bowiem doskonałe źródło żelaza oraz witaminy C. Do dzieła!
Tęsknisz za świeżymi warzywami? Mrożone i suszone wcale nie są gorsze! Zobacz, co nasze doświadczenie mówi o mrożeniu, suszeniu i przechowywaniu warzyw i owoców:
Cebulę, pietruszki i czosnek obrać. Cebulę pokroić w piórka, pietruszki i czosnek w plasterki.
Krok 2
5 min
W garnku rozgrzać oliwę. Wrzucić na nią obrane i pokrojone warzywa, dodać przyprawy, całość delikatnie podsmażyć.
Krok 3
6 min
Do podsmażonych warzyw dodać mrożony szpinak, dokładnie wymieszać i dusić do momentu, aż szpinak się rozmrozi.
Krok 4
20 min
Dodać różyczki brokuła i kalafiora, całość zalać wodą- tak, aby przykryć warzywa. Gotować do miękkości warzyw.
Krok 5
5 min
Całość zmiksować, zabielić śmietaną. Jeśli zupa szpinakowa będzie zbyt gęsta, rozcieńczyć ją odrobiną wody.
Krok 6
1 min
Zupę szpinakową podawać z kleksem śmietany i uprażonymi ziarnami słonecznika.
Krok 1
z
6
Cebulę, pietruszki i czosnek obrać. Cebulę pokroić w piórka, pietruszki i czosnek w plasterki.
Krok 2
z
6
W garnku rozgrzać oliwę. Wrzucić na nią obrane i pokrojone warzywa, dodać przyprawy, całość delikatnie podsmażyć.
Krok 3
z
6
Do podsmażonych warzyw dodać mrożony szpinak, dokładnie wymieszać i dusić do momentu, aż szpinak się rozmrozi.
Krok 4
z
6
Dodać różyczki brokuła i kalafiora, całość zalać wodą- tak, aby przykryć warzywa. Gotować do miękkości warzyw.
Krok 5
z
6
Całość zmiksować, zabielić śmietaną. Jeśli zupa szpinakowa będzie zbyt gęsta, rozcieńczyć ją odrobiną wody.
Krok 6
z
6
Zupę szpinakową podawać z kleksem śmietany i uprażonymi ziarnami słonecznika.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0