Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę i czosnek obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę.
Na dużą patelnię dodajemy olej, rozgrzewamy i wrzucamy pokrojoną cebulę z czosnkiem. Smażymy na złoty kolor.
Cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Ja zostawiłam skórkę, ale można obrać cukinię.
Dodajemy ją do smażącej się cebuli z czosnkiem i smażymy około 6- 10 minut co jakiś czas mieszając.
Do garnka wlewamy bulion warzywny.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.
Gotujemy ziemniaki w bulionie aż będą na wpół miękkie i dodajemy podsmażoną cukinię z cebulką i czosnkiem.
Doprawiamy do smaku solą ziołową, pieprzem cytrynowym i suszonym oregano.
Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut.
Ugotowaną zupę miksujemy blenderem.
Do każdej miseczki nalewamy zupę i dekorujemy śmietanką. Podajemy z plasterkiem wędzonego łososia.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0