Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa z cukinią i gnocchi
Zupa z cukinią i gnocchi
Dodaj do CookBook

Zupa z cukinią i gnocchi

(0)
31 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Jola
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4  łyżek
Bulion warzywny
1  l
Woda
2 
Mała cukinia
1  szczypta
Sól do smaku
1  szczypta
Pieprz do smaku
2  szklanek
Gnocchi
trochę
Starty ser (opcjonalnie)
1 
Biała cebula
1  łyżka
Masło
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
54.3 g
Wartość energetyczna
300.9 kcal
Tłuszcze
5.4 g
Białko
7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wspominałam już wcześniej, że podczas pobytu we Włoszech czasem też sama przygotowywałam obiady. Jak to na takich wyjazdach bywa danie musi być w miarę proste i szybkie do przygotowania. Ugotowałam więc zupę inspirowaną nieco włoskimi smakami, bo dodałam do niej gnocchi, czyli włoskie kluseczki, które bardzo zasmakowały moim dzieciom.

Gnocchi kupiłam gotowe w pobliskim włoskim markecie. Muszę przyznać, że jest bardzo dobre. Rewelacyjnie smakuje do wszelkich dań z sosami, ale świetnie też sprawdziło się jako dodatek do zupy. Taką zupę przygotowuje się naprawdę błyskawicznie. Na wczasach raczej staram się jak najmniej czasu spędzać w kuchni, choć czasem jest to nieuniknione.

Przygotowanie

31 min
  • Krok 1

    3 min
    Gnocchi gotujemy w osobnym garnku w lekko posolonej wodzie. Wrzucamy do wrzącej wody i wyjmujemy gdy wypłyną na powierzchnię.
  • Krok 2

    5 min
    Cebulę kroimy w małą kostkę i szklimy na złoty kolor na maśle.
  • Krok 3

    5 min
    Bulion warzywny podgrzewamy na małym ogniu (powinien wyraźnie wystawać ponad poziom cukinii, bo po dodaniu gnocchi zupa byłaby zbyt gęsta).
  • Krok 4

    15 min
    Cukinię razem ze skórką kroimy w talarki i potem jeszcze na połówki. Wrzucamy do gotującego się bulionu i gotujemy około 10-15 minut. Do bulionu z cukinią dorzucamy cebulę.
  • Krok 5

    3 min
    Do zupy dodajemy ugotowane wcześniej gnocchi i ewentualnie przed podaniem posypujemy startym serem.
Zupa z cukinią i gnocchi

Krok 1 z 5

Gnocchi gotujemy w osobnym garnku w lekko posolonej wodzie. Wrzucamy do wrzącej wody i wyjmujemy gdy wypłyną na powierzchnię.

Zupa z cukinią i gnocchi

Krok 2 z 5

Cebulę kroimy w małą kostkę i szklimy na złoty kolor na maśle.

Zupa z cukinią i gnocchi

Krok 3 z 5

Bulion warzywny podgrzewamy na małym ogniu (powinien wyraźnie wystawać ponad poziom cukinii, bo po dodaniu gnocchi zupa byłaby zbyt gęsta).

Zupa z cukinią i gnocchi

Krok 4 z 5

Cukinię razem ze skórką kroimy w talarki i potem jeszcze na połówki. Wrzucamy do gotującego się bulionu i gotujemy około 10-15 minut. Do bulionu z cukinią dorzucamy cebulę.

Zupa z cukinią i gnocchi

Krok 5 z 5

Do zupy dodajemy ugotowane wcześniej gnocchi i ewentualnie przed podaniem posypujemy startym serem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Wegetariańskie
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    20 min Łatwy
  • Zupa ogórkowa z serowymi grzankami

    Zupa ogórkowa z serowymi grzankami

    1 godz 24 min Łatwy
  • Zupa szczawiowa z jajkiem i kaszą jaglaną

    Zupa szczawiowa z jajkiem i kaszą jaglaną

    23 min Łatwy
  • Zupa z jarmużu

    Zupa z jarmużu

    45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu