Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sos szpinakowy jest wspaniałą bazą do wielu potraw. Wyśmienicie smakuje z jajkami w koszulce lub z smażoną i gotowaną rybą. Idealny do wszelkiego rodzaju dań z makaronem. przygotowany na podstawie Kremowej bazy do jasnych sosów WINIARY z bazylią i pomidorkami będzie prezentował się w iście włoskim stylu.
Przygotowanie
14 min
Krok 1
3 min
Szpinak gotuj 3 minuty w 100 ml wody.
Krok 2
5 min
Sos rozprowadź w 100 ml wody i 50 ml śmietanki, wlej do szpinaku i gotuj razem przez 3 minuty, dodaj pokrojony czosnek.
Krok 3
5 min
Całość zmiksuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
1 min
Sos taki podaj z makaronem penne i pomidorkami koktajlowymi. Możesz też podać ten sos do jajek w koszulce, ryby smażonej, gotowanej lub ravioli.
Krok 1
z
4
Szpinak gotuj 3 minuty w 100 ml wody.
Krok 2
z
4
Sos rozprowadź w 100 ml wody i 50 ml śmietanki, wlej do szpinaku i gotuj razem przez 3 minuty, dodaj pokrojony czosnek.
Krok 3
z
4
Całość zmiksuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
z
4
Sos taki podaj z makaronem penne i pomidorkami koktajlowymi. Możesz też podać ten sos do jajek w koszulce, ryby smażonej, gotowanej lub ravioli.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0