Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Filet z indyka w sosie szpinakowym

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
60 dag
Pierś z indyka
30 dag
Szpinak świeży
1 
Cebula
2 ząbków
Czosnek
2 
Pomidory
150 ml
Śmietana
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
7.03 g
Tłuszcze
5.99 g
Wartość energetyczna
180.35 kcal
Białko
26.25 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
10 min
Filet z indyka umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Następnie lekko zbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem i Ziarenkami.
Krok 2
10 min
Tak przygotowane mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 3
5 min
Na drugiej patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać posiekaną cebulę, zeszklić.
Krok 4
5 min
Następnie włożyć szpinak i chwilę podsmażyć, dodać pokrojone na cząstki pomidory.
Krok 5
5 min
Wlać śmietanę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, usmażone mięso z indyka, przyprawy i wszystko razem dusić przez kilka minut.
Filet z indyka w sosie szpinakowym

Krok 1 z 5

Filet z indyka umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Następnie lekko zbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem i Ziarenkami.

Filet z indyka w sosie szpinakowym

Krok 2 z 5

Tak przygotowane mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju.

Filet z indyka w sosie szpinakowym

Krok 3 z 5

Na drugiej patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać posiekaną cebulę, zeszklić.

Filet z indyka w sosie szpinakowym

Krok 4 z 5

Następnie włożyć szpinak i chwilę podsmażyć, dodać pokrojone na cząstki pomidory.

Filet z indyka w sosie szpinakowym

Krok 5 z 5

Wlać śmietanę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, usmażone mięso z indyka, przyprawy i wszystko razem dusić przez kilka minut.

Delikatny filet z indyka w sosie szpinakowym, to bardzo ciekawa propozycja na niedzielny obiad. Zdrowe właściwości szpinaku sprawią, że to idealne rozwiązanie dla całej rodziny. Dodajmy do niego przyprawę Jarzynka WINIARY, dzięki czemu uzyskamy fantastyczną kompozycję smakową, która sprawi, że każdy smakosz poprosi o dokładkę. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika