Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Kategorie produktów
  • Produkty
  • ☞ Porady
  • Nowości i konkursy
  • O nas
  • Nasi eksperci
  • Kontakt

×

Do rozgrzania nowy sezon ebook pdf

Zarejestruj się
Tarta z łososiem wędzonym

Tarta z łososiem wędzonym

(0)
36min
Łatwy

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Gotowe kruche ciasto
1 
Jajko
50  g
Łosoś wędzony
150  g
Ser Crescenza (lub inny miękki, kremowy ser)
100  ml
Łososiowa śmietanka do sosów
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.19 g
Węglowodany
0.19 g
Tłuszcze
2.49 g
Wartość energetyczna
44 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Szukasz przepisu na prosty, szybki obiad? A może chcesz przygotować coś dobrego dla swoich bliskich, który wpadną z wizytą? Tarta z łososiem wędzonym łączy w sobie różne tekstury i smaki, tworząc połączenie, która zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy.


Tarta z łososiem – na obiad lub przekąskę dla całej rodziny

Kruche ciasto stanowi bazę tego wyjątkowego dania. Jest delikatne, rozpływające się w ustach, co stanowi doskonałe tło dla głównego bohatera - wędzonego łososia. My dla podbicia smaku, dodajemy śmietankę łososiową, ale jeśli nie uda Ci się jej kupić, możesz dodać samą kremówkę lub śmietankę wymieszaną np. z odrobiną kremowego serka o smaku łososia. Idealnie pasuje tu też włoski ser – możesz go zastąpić innym, ulubionym serem, który dobrze sprawdza się w zapiekanych daniach. W tym przepisie sprawdzi się też świeży koperek, który możesz dodać do masy śmietankowej.


Tarta z łososiem wędzonym na każdą okazję

Nasza tarta z wędzonym łososiem jest idealna na przyjęcia, kolacje lub romantyczne wieczory. Ten przepis może też urozmaicić Twoje codzienne menu. Przygotowanie takiego posiłku nie zajmie Ci wiele czasu, dlatego możesz go zrobić nawet w najbardziej zabiegany dzień. Smacznego!

Przygotowanie

36 min
  • Krok 1

    1 min
    Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  • Krok 2

    5 min
    Rozwiń ciasto i połóż je na blasze do pieczenia. Do miski wbij jajko, dodaj starty lub pokruszony ser, śmietanę łososiową i posiekanego łososia. Powstałą masę wylej na ciasto i delikatnie zagnij brzegi, tak aby nadzienie nie wypłynęło na wierzch.
  • Krok 3

    30 min
    Tartę wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 30 minut.
Tarta z łososiem wędzonym

Krok 1 z 3

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

Tarta z łososiem wędzonym

Krok 2 z 3

Rozwiń ciasto i połóż je na blasze do pieczenia. Do miski wbij jajko, dodaj starty lub pokruszony ser, śmietanę łososiową i posiekanego łososia. Powstałą masę wylej na ciasto i delikatnie zagnij brzegi, tak aby nadzienie nie wypłynęło na wierzch.

Tarta z łososiem wędzonym

Krok 3 z 3

Tartę wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 30 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google Plus
lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy
)

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez skorupiaków
  • Kuchnia europejska
  • Lunch
  • Popołudniowa przekąska

Polecane przepisy

  • Sos belgijski

    Sos belgijski

    10 min Łatwy
  • Smażone suszone grzyby

    Smażone suszone grzyby

    12 godz 25 min Średni
  • Tosty z patelni z omletem i warzywami

    Tosty z patelni z omletem i warzywami

    15 min Łatwy
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i cebulką

    Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i cebulką

    1 godz 15 min Łatwy

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu