Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Tarta z łososiem wędzonym
Dodaj do CookBook

Tarta z łososiem wędzonym

(0)
36 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Gotowe kruche ciasto
1 
Jajko
50  g
Łosoś wędzony
150  g
Ser Crescenza (lub inny miękki, kremowy ser)
100  ml
Łososiowa śmietanka do sosów
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
0.2 g
Wartość energetyczna
44 kcal
Tłuszcze
2.5 g
Białko
5.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Szukasz przepisu na prosty, szybki obiad? A może chcesz przygotować coś dobrego dla swoich bliskich, który wpadną z wizytą? Tarta z łososiem wędzonym łączy w sobie różne tekstury i smaki, tworząc połączenie, która zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy.


Tarta z łososiem – na obiad lub przekąskę dla całej rodziny

Kruche ciasto stanowi bazę tego wyjątkowego dania. Jest delikatne, rozpływające się w ustach, co stanowi doskonałe tło dla głównego bohatera - wędzonego łososia. My dla podbicia smaku, dodajemy śmietankę łososiową, ale jeśli nie uda Ci się jej kupić, możesz dodać samą kremówkę lub śmietankę wymieszaną np. z odrobiną kremowego serka o smaku łososia. Idealnie pasuje tu też włoski ser – możesz go zastąpić innym, ulubionym serem, który dobrze sprawdza się w zapiekanych daniach. W tym przepisie sprawdzi się też świeży koperek, który możesz dodać do masy śmietankowej.


Tarta z łososiem wędzonym na każdą okazję

Nasza tarta z wędzonym łososiem jest idealna na przyjęcia, kolacje lub romantyczne wieczory. Ten przepis może też urozmaicić Twoje codzienne menu. Przygotowanie takiego posiłku nie zajmie Ci wiele czasu, dlatego możesz go zrobić nawet w najbardziej zabiegany dzień. Smacznego!

Przygotowanie

36 min
  • Krok 1

    1 min
    Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  • Krok 2

    5 min
    Rozwiń ciasto i połóż je na blasze do pieczenia. Do miski wbij jajko, dodaj starty lub pokruszony ser, śmietanę łososiową i posiekanego łososia. Powstałą masę wylej na ciasto i delikatnie zagnij brzegi, tak aby nadzienie nie wypłynęło na wierzch.
  • Krok 3

    30 min
    Tartę wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 30 minut.
Tarta z łososiem wędzonym

Krok 1 z 3

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

Tarta z łososiem wędzonym

Krok 2 z 3

Rozwiń ciasto i połóż je na blasze do pieczenia. Do miski wbij jajko, dodaj starty lub pokruszony ser, śmietanę łososiową i posiekanego łososia. Powstałą masę wylej na ciasto i delikatnie zagnij brzegi, tak aby nadzienie nie wypłynęło na wierzch.

Tarta z łososiem wędzonym

Krok 3 z 3

Tartę wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 30 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Kuchnia europejska
  • Lunch
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Przyjazny dla Keto
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tarta na kruchym spodzie makowym z jagodami

    Tarta na kruchym spodzie makowym z jagodami

    13 godz 15 min Łatwy
  • Tartaletki czekoladowe

    Tartaletki czekoladowe

    50 min Łatwy
  • Tarta bananowa

    Tarta bananowa

    1 godz 31 min Łatwy
  • Cytrynowe Tartaletki

    Cytrynowe Tartaletki

    1 godz 25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu