Sałatka z łososiem i awokado
48min
Łatwy
3 łyżek
3 łyżek
Jogurt naturalny
150 g
Łosoś różowy
2
Jajko
0.5
Awokado
1 paczka
Mix sałat z rukolą
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
25.55 g
Węglowodany
9.42 g
Tłuszcze
46.99 g
Wartość energetyczna
566.86 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
48 min
Krok 1
5 min
Łososia umyj i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.
Krok 2
5 min
Skrop sokiem z cytryny i oprósz czarnym pieprzem. Możesz też zamarynować rybę wcześniej i wstawić do lodówki.
Krok 3
12 min
Na blaszce ułóż filet i skrop olejem. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 210°C przez 10-12 minut.
Krok 4
1 min
Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 210°C przez 10-12 minut.
Krok 5
10 min
Ugotuj jajka na półmiękko - włóż do gotującej się wody na 6 minut. Po wyjęciu przelej zimną wodą, przekrój na pół.
Krok 6
3 min
Majonez połącz z jogurtem, dopraw solą i pieprzem.
Krok 7
3 min
Mieszankę sałat umyj i osusz, a jeśli kawałki są za duże porwij na małe części.
Krok 8
4 min
Awokado pokrój na plastry. Możesz dodać kilka kropel cytryny, aby nie sczerniał.
Krok 9
5 min
Sałatkę podawaj udekorowaną wystudzonymi kawałkami łososia. Przed podaniem polej majonezowym dressingiem.
Zanim sezon grillowy na dobre dobiegnie końca, wyciągnij z komórki swojego grilla i po raz ostatni zaproś znajomych na udane spotkanie pod chmurką. Do chrupiących i aromatycznych mięs z rusztu zaserwuj lekką sałatkę z łososiem i awokado. Pokropiona sokiem z cytryny tworzy kompozycję smaków idealnie dobranych, a dodatek ugotowanego na twardo jajka i majonezowego dressingu sprawia, że sałatka z łososiem i awokado staje się ulubienicą każdego, kto jej spróbuje! Udanego grillowania!
Komentarze 0