
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Sałatka z łososiem i ryżem
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Sałatka z łososiem to nie tylko smaczny, ale i łatwy w przygotowaniu posiłek. Na początek plastry wędzonego łososia pokrój w cienkie paseczki. Ugotuj jajka na twardo, a następnie obierz je ze skorupki i pokrój w drobną kostkę. Tak samo pokrój ogórki konserwowe.
Pora pokrój w poprzek na kawałki o długości 5-6 cm. Każdy z nich przekrój wzdłuż na 4 części, po czym pokrój w cienkie paseczki. Posiekaj drobno świeżą natkę pietruszki. Wszystkie składniki wymieszaj z ugotowanym ryżem, dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY oraz musztardę. Dopraw solą i pieprzem według uznania, dokładnie wymieszaj zawartość miski.
Ten przepis na sałatkę z łososiem pokochasz za łatwość przygotowania oraz możliwość wykorzystania prostych składników dostępnych w każdym sklepie. Sałatkę można podawać samodzielnie, ale doskonale smakuje razem ze świeżym pieczywem.
Przygotowanie
Krok 1
7 minKrok 2
7 minKrok 3
5 minKrok 4
1 minKrok 5
20 minKrok 6
60 minKrok 1 z 6
Łososia pokrój w cienkie paseczki.
Krok 2 z 6
Ugotowane jajka oraz ogórki konserwowe pokrój w drobną kostkę.
Krok 3 z 6
Pora pokrój w poprzek na kawałki długości 5-6 cm po czym każdy kawałek przekrawaj wzdłuż na 4 części, a następnie pokrój w cienkie paseczki.
Krok 4 z 6
Natkę pietruszki drobno posiekaj.
Krok 5 z 6
Ugotuj ryż. W misce wymieszaj wszystkie składniki wraz z ryżem, dodaj Majonez WINIARY, musztardę oraz sól i pieprz do smaku. Ponownie dokładnie wymieszaj.
Krok 6 z 6
Schłodzoną sałatkę podawaj ze świeżym pieczywem. Może ona stanowić doskonały samodzielny posiłek w codziennej diecie.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0