Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Filety z łososia zmiel na „drobnym oczku”. Zmielone mięso przełóż do malaksera i miksuj z jajkami, miękkim masłem i śmietaną (dokładnie w tej kolejności). Pod koniec miksowania dopraw solą oraz pieprzem.
Szpinak rozmroź i dokładnie odciśnij.
Cebulkę obierz i pokrój w bardzo drobną kosteczkę, następnie zeszklij ją delikatnie na oleju.
Do przeszklonej cebulki dodaj odciśnięty szpinak, chwilę podsmaż.
Czosnek obierz i pokrój w bardzo drobną kostkę, wrzuć do szpinaku i podsmaż jeszcze 2 minuty.
Dopraw przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY i gałką muszkatołową, zestaw z ognia i ostudź.
Na folii aluminiowej skropionej delikatnie olejem układaj plastry boczku, następnie mus z łososia, a na środek przesmażony szpinak.
Całość zwiń w tzw. „cukierek” dociskając z obu stron.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 84°C- 90°C na 35–45 minut lub nastawionego na funkcję pieczenia z temperaturą 135°C i z „kąpielą wodną” na 45–60 minut.
Wyjmij z piekarnika i ostrożnie odwiń z folii.
Roladę podawaj na ciepło z delikatnym sosem na białym winie i ryżem.