Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mango obierz i pokrój w kostkę 0,5 cm.
Rozgrzej olej w rondelku, dodaj mango, paprykę pokrojoną w małą kosteczkę i kurkumę.
Duś na małym ogniu pod przykryciem przez 5 minut.
Dodaj szalotkę pokrojoną w drobną kostkę i syrop klonowy. Przykryj i duś przez kolejne 10 minut aż składniki będą miękkie.
Wlej sok z pomarańczy i gotuj bez przykrycia na dużym ogniu do odparowania płynu o połowę, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i sokiem z cytryny.
Filety z łososia umyj, osusz, pesetą wyjmij ości.
Na dobrze rozgrzanej patelni grillowej ułóż łososia skórką do dołu i grilluj z każdej strony przez około 3 minuty.
Na talerzach rozłóż filety z łososia skórką do góry, a na nich mango.
Udekoruj listami kolendry. Podaj z ryżem ugotowanym na sypko.