Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Łosoś w sosie koperkowo-cytrynowym

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 ml
Kwaśna śmietana
1 Płaska łyżka
Koperek
4 kawałków
Łosoś różowy
5 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
5 min
Zawartość opakowania z sosem dokładnie rozprowadź w 250 ml zimnej wody i 50 ml śmietany.
Krok 2
0 min
Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Krok 3
3 min
Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
Krok 4
2 min
Do sosu dodaj łyżkę soku z cytryny i koperek.
Krok 5
3 min
Łososia skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem.
Krok 6
0 min
Rybę smaż na patelni na rozgrzanym oleju przez ok. 8-10 minut.
Krok 7
2 min
Podawaj na półmisku, polaną sosem koperkowo-cytrynowym.
Łosoś w sosie koperkowo-cytrynowym

Krok 1 z 7

Zawartość opakowania z sosem dokładnie rozprowadź w 250 ml zimnej wody i 50 ml śmietany.

Łosoś w sosie koperkowo-cytrynowym

Krok 2 z 7

Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.

Łosoś w sosie koperkowo-cytrynowym

Krok 3 z 7

Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.

Łosoś w sosie koperkowo-cytrynowym

Krok 4 z 7

Do sosu dodaj łyżkę soku z cytryny i koperek.

Łosoś w sosie koperkowo-cytrynowym

Krok 5 z 7

Łososia skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem.

Łosoś w sosie koperkowo-cytrynowym

Krok 6 z 7

Rybę smaż na patelni na rozgrzanym oleju przez ok. 8-10 minut.

Łosoś w sosie koperkowo-cytrynowym

Krok 7 z 7

Podawaj na półmisku, polaną sosem koperkowo-cytrynowym.

Koperek i cytryna, to najlepsze przyprawy do ryby, dlatego stworzyliśmy Sos koperkowy ze śmietanką WINIARY, dzięki któremu smak łososia nie ma sobie równych! Wypróbuj koniecznie nasz przepis i ciesz się smacznym daniem! Łosoś w sosie koperkowo-cytrynowym to propozycja nie tylko na święta!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika