Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
przekąski

Przystawki na zimno

Przystawki na zimno – podane dekoracyjnie w postaci kolorowych sałatek lub innych eleganckich kompozycji złożonych często z bardzo prostych składników, są prawdziwą ozdobą stołu.

Przepisy 45

Sałata z młodych ziemniaków z jajkiem i ogórkiem

85 ze 100
30 min

Galareta wieprzowa

3 godz 45 min Łatwy

Matiasy w oleju

1 godz 15 min Łatwy

Pasta jajeczna z chrupiącym boczkiem

40 min Łatwy

Tymbaliki z łososiem w buraczanej galaretce

1 godz 5 min Łatwy

Schab w galarecie

40 min Łatwy

Śledź w śmietanie z jabłkiem

1 godz 26 min Łatwy

Chłodnik

22 min Łatwy

Sałatka panzanella z czerstwym pieczywem

30 min Łatwy

Jajka faszerowane szynką

25 min Łatwy

Paszteciki w cieście francuskim

80 ze 100
1 godz 15 min Łatwy

Pasta do pieczywa z awokado i serka

8 min Łatwy

Pasztet drobiowy z galaretką

42 min Łatwy

Sałatka ziemniaczana

20 min Łatwy

Sałatka chrzanowa

10 min Łatwy

Śledziowa sałatka warstwowa z buraczkami

1 godz 40 min Łatwy

Gravlax -aromatyzowany świeży łosoś

20 min Łatwy

Jajka po benedyktyńsku

35 min Łatwy

Śledzie pod pierzynką

1 godz 15 min Łatwy

Jajka faszerowane z tuńczykiem

22 min Łatwy

Sałatka śledziowa z fasolą

4 godz 22 min Łatwy

Śledzie po szwedzku

96 godz 45 min Łatwy

Buraki kiszone

120 godz 10 min Łatwy

Jajka w majonezie

20 min Łatwy

Babeczki z pieczarkami

1 godz 32 min Łatwy

Śledzie w occie

49 godz 45 min Łatwy

Śledź w śmietanie z ogórkiem

1 godz 25 min Łatwy

Śledzie w sosie koperkowym

1 godz 20 min Łatwy

Tatar z anchois i wasabi

40 min Łatwy

Gazpacho z pieczonych kolorowych warzyw

1 godz 30 min Średni

Sałatka śledziowa z buraczkami

40 min Łatwy

Śledzie w sosie chrzanowym

1 godz 25 min Łatwy

Pasta z suszonych pomidorów z czosnkiem i oliwkami

30 min Łatwy

Roladki z łososiem w zielonym ogórku

40 min Średni

Śledzie z suszonymi grzybami

1 godz 45 min Średni

Śledzie z warzywami - przepis, jak zrobić

1 godz 30 min Łatwy

Rolada z karpia

24 godz 53 min Łatwy

Galaretka z kurczaka

1 godz Średni

Roladki z szynki

4 godz 15 min Średni

Jajka faszerowane z pieczarkami

35 min Łatwy

Kasza kuskus z krewetkami i awokado

18 min Łatwy

Śledzie w buraczanej marynacie z awokado

4 godz 6 min Łatwy

Śledzie po kaszubsku

4 godz Łatwy

Szaszłyki śledziowe

1 godz 35 min Łatwy

Roladki z indyka

50 ze 100
2 godz Średni

Przystawki (zwane po francusku hors d'oeuvre) stanowią wprowadzenie do dań głównych – ich ilość i charakter powinny być dostosowane do reszty menu. Nie musi być ich wiele, nie mają też za zadanie nasycić, a jedynie pobudzić apetyt, jako że zazwyczaj podaje się je przed daniem głównym. Przystawki na zimno – podane dekoracyjnie w postaci kolorowych sałatek lub innych eleganckich kompozycji złożonych często z bardzo prostych składników, są prawdziwą ozdobą stołu. Proponujemy nieco przepisów dla inspiracji i czekamy na Wasze pomysły na domowe przystawki do eleganckich posiłków.

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu