Roladki z łososiem w zielonym ogórku
40min
Średni
.
Wartości odżywcze
Białko
5.98 g
Węglowodany
3.49 g
Tłuszcze
7.12 g
Wartość energetyczna
100.09 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
40 min
Krok 1
5 min
Łososia pokrój na paski szerokości około 3-4 cm.
Krok 2
5 min
Ogórka umyj i przy pomocy obieraczki do warzyw pokrój na długie cienkie paski.
Krok 3
5 min
Paprykę pokrój w cienkie paski, a cebulę – w piórka.
Krok 4
1 min
Szczypiorek pokrój na kawałki długości około 10 cm.
Krok 5
2 min
Twarożek wymieszaj z Sosem Chrzanowym Winiary.
Krok 6
10 min
Na pasku ogórka ułóż plaster łososia. Połóż łyżeczką lub wyciśnij odrobinę chrzanowego twarożku. Następnie dodaj odrobinę kiełków, po kilka pasków papryki i cebuli oraz po 2-3 kawałki szczypiorku.
Krok 7
10 min
Całość zwiń w dosyć zwartą roladkę tak, aby część warzyw wystawała odrobinę z jednej strony roladki.
Krok 8
2 min
Podawaj w towarzystwie Sosu Chrzanowego Winiary.
Chcesz podać efektowną przystawkę przed uroczystym obiadem? A może przygotować przekąskę na karnawał, parapetówkę bądź inną imprezę? Doskonałym pomysłem okażą się roladki z łososiem w zielonym ogórku! To posiłek drobny, ale przepyszny i bogaty w wartości odżywcze. Roladki podaj z Sosem Chrzanowym WINIARY w słoiku, by wyciągnąć z nich maksimum smaku.
Komentarze 0