
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Roladki z łososiem w zielonym ogórku

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
5 minKrok 4
1 minKrok 5
2 minKrok 6
10 minKrok 7
10 minKrok 8
2 min
Krok 1 z 8
Plastry łososia pokrój na paski szerokości około 3-4 cm.

Krok 2 z 8
Ogórka umyj i przy pomocy obieraczki do warzyw pokrój na długie cienkie paski.

Krok 3 z 8
Paprykę pokrój w cienkie paski, a cebulę – w piórka.

Krok 4 z 8
Szczypiorek pokrój na kawałki długości około 10 cm.

Krok 5 z 8
Twarożek wymieszaj z Sosem chrzanowym WINIARY.

Krok 6 z 8
Na pasku ogórka ułóż plaster łososia. Połóż łyżeczką lub wyciśnij odrobinę chrzanowego twarożku. Następnie dodaj odrobinę kiełków, po kilka pasków papryki i cebuli oraz po 2-3 kawałki szczypiorku.

Krok 7 z 8
Całość zwiń w dosyć zwartą roladkę tak, aby część warzyw wystawała odrobinę z jednej strony roladki.

Krok 8 z 8
Gotowe roladki podawaj w towarzystwie Sosu chrzanowego WINIARY.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0