Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bożonarodzeniowe „sushi" z sałatką jarzynową to kreatywne danie, które łączy w sobie polskie smaki, japońską technikę kulinarną i produkty doskonale znane w meksykańskiej kuchni. Taka przekąska zaskakuje smakiem i wyglądem, a jej przygotowanie zajmuje zaledwie 10 minut. Jeśli masz w lodówce trochę sałatki jarzynowej, która została po świętach, przygotuj z niej to małe co nieco. Twoi bliscy będą zachwyceni i z przyjemnością spróbują tego wyjątkowego połączenia.
„Sushi" z sałatką jarzynową – przekąska, która szybko zniknie z talerzy
Nie lubisz marnować jedzenia, ale nie wiesz, co zrobić z sałatką jarzynową, którą masz w lodówce? Mamy oryginalny i bardzo szybki sposób na jej wykorzystanie. Wystarczy tylko kilka składników i 10 minut spędzonych w kuchni. Na plackach tortilli ułóż plastry łososia, dodaj trochę Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, sałatkę jarzynową i cienkie paseczki ogórka (możesz go też pokroić w drobną zapałkę). Tortillę zwiń, żeby przypominała sushi i pokrój w plastry na jeden kęs. Tak przygotowane tortille podawaj z majonezem lub sosem chrzanowym. Możesz też posypać rolki prażonym sezamem. Smacznego!
Łososia rozkładamy na plackach tortilli. Dodajemy Majonez Dekoracyjny WINIARY, cienkie paseczki ogórka (jeśli używamy) i sałatkę jarzynową.
Zwijamy jak sushi. Podajemy z majonezem lub sosem chrzanowym i opcjonalnie z sezamem.