Śledź w śmietanie z ogórkiem
85min
Łatwy
3 łyżek
4
Filet śledziowy
2
Ogórki konserwowe
1
Cebula
3 łyżek
Kwaśna śmietana
.
Wartości odżywcze
Białko
33.79 g
Węglowodany
3.02 g
Tłuszcze
33.53 g
Wartość energetyczna
456.93 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
85 min
Krok 1
60 min
Śledzie umyj, zalej zimną wodą i pozostaw na 1 godz., odsącz, pokrój na kawałki 2-3 cm.
Krok 2
5 min
Ogórki i cebulę pokrój w kostkę.
Krok 3
8 min
Śmietanę wymieszaj z Majonezem, dodaj ogórki i cebulę, wymieszaj.
Krok 4
5 min
W płaskim naczyniu rozłóż śledzie, zalej je sosem majonezowym.
Krok 5
2 min
Naczynie przykryj i wstaw do lodówki.
Krok 6
5 min
Śledzie podawaj schłodzone, udekorowane koperkiem.
Śledzie w śmietanie z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, cebulką i ogórkiem konserwowym są łatwe w przygotowaniu i łatwo znikają z talerzy gości! Ogórki konserwowe i cebulę kroimy w kosteczkę, śledzie dzielimy na większe kawałki i zalewamy je sosem śmietanowo - majonezowym z dodatkami. Śledzie w śmietanowym sosie podajemy schłodzone i posypane koperkiem.
Komentarze 0