Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Śledź w śmietanie z ogórkiem

0
82 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Śledź
2 
Ogórki konserwowe
1 
Cebula
3 łyżek
Kwaśna śmietana

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
33.53 g
Węglowodany
3.02 g
Wartość energetyczna
456.93 kcal
Białko
33.79 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

82 min
Krok 1
60 min
Śledzie umyj, zalej zimną wodą i pozostaw na 1 godz., odsącz, pokrój na kawałki 2-3 cm.
Krok 2
5 min
Ogórki i cebulę pokrój w kostkę.
Krok 3
5 min
Śmietanę wymieszaj z Majonezem, dodaj ogórki i cebulę, wymieszaj.
Krok 4
5 min
W płaskim naczyniu rozłóż śledzie, zalej je sosem majonezowym.
Krok 5
2 min
Naczynie przykryj i wstaw do lodówki.
Krok 6
5 min
Śledzie podawaj schłodzone, udekorowane koperkiem.
Śledź w śmietanie z ogórkiem

Krok 1 z 6

Śledzie umyj, zalej zimną wodą i pozostaw na 1 godz., odsącz, pokrój na kawałki 2-3 cm.

Śledź w śmietanie z ogórkiem

Krok 2 z 6

Ogórki i cebulę pokrój w kostkę.

Śledź w śmietanie z ogórkiem

Krok 3 z 6

Śmietanę wymieszaj z Majonezem, dodaj ogórki i cebulę, wymieszaj.

Śledź w śmietanie z ogórkiem

Krok 4 z 6

W płaskim naczyniu rozłóż śledzie, zalej je sosem majonezowym.

Śledź w śmietanie z ogórkiem

Krok 5 z 6

Naczynie przykryj i wstaw do lodówki.

Śledź w śmietanie z ogórkiem

Krok 6 z 6

Śledzie podawaj schłodzone, udekorowane koperkiem.

Śledzie w śmietanie z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, cebulką i ogórkiem konserwowym są łatwe w przygotowaniu i łatwo znikają z talerzy gości! Ogórki konserwowe i cebulę kroimy w kosteczkę, śledzie dzielimy na większe kawałki i zalewamy je sosem śmietanowo - majonezowym z dodatkami. Śledzie w śmietanowym sosie podajemy schłodzone i posypane koperkiem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika