Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Śledzie w śmietanie z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, cebulką i ogórkiem konserwowym są łatwe w przygotowaniu i łatwo znikają z talerzy gości! Ogórki konserwowe i cebulę kroimy w kosteczkę, śledzie dzielimy na większe kawałki i zalewamy je sosem śmietanowo - majonezowym z dodatkami. Śledzie w śmietanowym sosie podajemy schłodzone i posypane koperkiem.
Przygotowanie
85 min
Krok 1
60 min
Śledzie umyj, zalej zimną wodą i pozostaw na 1 godz., odsącz, pokrój na kawałki 2-3 cm.
Krok 2
5 min
Ogórki i cebulę pokrój w kostkę.
Krok 3
8 min
Śmietanę wymieszaj z Majonezem, dodaj ogórki i cebulę, wymieszaj.
Krok 4
5 min
W płaskim naczyniu rozłóż śledzie, zalej je sosem majonezowym.
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0