Sałatka śledziowa z fasolą
262min
Łatwy
2 łyżek
4
Filet śledziowy
1 szklanka
Mleko
5
Ogórek kiszony
1
Cebula
1 puszka
Fasolka szparagowa zielona
1 puszka
Fasola czerwona
2 łyżek
Koperek
2 łyżek
Olej
1 trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
27.86 g
Węglowodany
11.81 g
Tłuszcze
23.93 g
Wartość energetyczna
366.74 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
262 min
Krok 1
240 min
Filety wymocz w wodzie przez ok. 60 minut, następnie odsącz, zalej mlekiem i odstaw na ok. 2-3 godz.
Krok 2
5 min
Wyjmij z mleka, przepłucz i pokrój w paseczki.
Krok 3
5 min
Ogórki i cebulę pokrój w paseczki.
Krok 4
5 min
Fasolę zieloną i czerwoną odsącz z zalewy, przepłucz wodą.
Krok 5
5 min
Połącz ze sobą wszystkie składniki sałatki, dopraw ją pieprzem.
Krok 6
2 min
Sałatkę podawaj udekorowaną zieleniną.
Inspiracji na kolorowe sałatki nigdy dość! Tym razem śledzie i dwa rodzaje fasoli, to się nazywa uczta dla miłośników warzyw strączkowych! Sałatka śledziowa z fasolą to dobry pomysł na świąteczne menu. Do dania wykorzystaj ogórki korniszony, fasolę czerwoną i zieloną, a do smaku dodaj koperek. Wszystkie składniki połącz za pomocą Majonezu Omega 3:6 WINIARY. Sałatkę śledziową możesz serwować w Wigilię, jako przekąskę – dobrze komponuje się z dodatkiem pieczywa. Śledzie z fasolą mogą być zarówno dodatkiem do dania, przekąską, jak i samodzielnym daniem – wszystko zależy od tego, ile masz ochotę ich zjeść ;)
Zobacz pomysły na wigilijne sałatki >>
Zobacz pomysły na wigilijne sałatki >>
Komentarze 0