Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
6
6 servings
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka śledziowa z fasolą? Brzmi pysznie! inspiracji na kolorowe sałatki nigdy dość! Tym razem śledzie i dwa rodzaje fasoli, to się nazywa uczta dla miłośników warzyw strączkowych! Sałatka śledziowa z fasolą to dobry pomysł na świąteczne menu. Do dania wykorzystaj ogórki korniszony, fasolę czerwoną i zieloną, a do smaku dodaj koperek. Wszystkie składniki połącz za pomocą Majonezu Omega 3:6 WINIARY. Sałatkę śledziową możesz serwować w Wigilię, jako przekąskę – dobrze komponuje się z dodatkiem pieczywa. Śledzie z fasolą mogą być zarówno dodatkiem do dania, przekąską, jak i samodzielnym daniem – wszystko zależy od tego, ile masz ochotę ich zjeść ;)
Filety wymocz w wodzie przez ok. 60 minut, następnie odsącz, zalej mlekiem i odstaw na ok. 2-3 godz.
Krok 2
5 min
Wyjmij z mleka, przepłucz i pokrój w paseczki.
Krok 3
5 min
Ogórki i cebulę pokrój w paseczki.
Krok 4
5 min
Fasolę zieloną i czerwoną odsącz z zalewy, przepłucz wodą.
Krok 5
5 min
Połącz ze sobą wszystkie składniki sałatki, dopraw ją pieprzem.
Krok 6
2 min
Sałatkę podawaj udekorowaną zieleniną.
Krok 1
z
6
Filety wymocz w wodzie przez ok. 60 minut, następnie odsącz, zalej mlekiem i odstaw na ok. 2-3 godz.
Krok 2
z
6
Wyjmij z mleka, przepłucz i pokrój w paseczki.
Krok 3
z
6
Ogórki i cebulę pokrój w paseczki.
Krok 4
z
6
Fasolę zieloną i czerwoną odsącz z zalewy, przepłucz wodą.
Krok 5
z
6
Połącz ze sobą wszystkie składniki sałatki, dopraw ją pieprzem.
Krok 6
z
6
Sałatkę podawaj udekorowaną zieleniną.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0