Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Śledź jest jednym z popularniejszych gatunków ryb. To wyjątkowo smaczna propozycja dla miłośników morskich smaków. Śledzie można jeść pod różną postacią. Bardzo ciekawą propozycją jest sałatka śledziowa z jajkiem. Przygotujesz ją w krótkim czasie, ale pochwały za nią będziesz zbierać jeszcze długo!
Sałatka śledziowa, poza jajkiem, kryje w sobie także jabłko, ogórki konserwowe, groszek, kukurydzę i świeżą natkę pietruszki. To wyjątkowo smaczne i kolorowe danie, które kusi już samym wyglądem. Połącz wszystkie składniki przy pomocy Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i ciesz się pysznym smakiem sałatki, kiedy tylko chcesz.
Śmiało możesz zaserwować sałatkę śledziową z jajkiem na święta, na przyjęcie dla bliskich lub tak po prostu – gdy masz chwilę na przyrządzenie domowego posiłku na rodzinne popołudnie. Możesz też nieco poeksperymentować i dodać do przepisu swój własny ulubiony składnik, tworząc kolejną smaczną odsłonę sałatki śledziowej z jajkiem. Zaszalej w kuchni i odkryj prawdziwą radość, jakiej dostarcza tworzenie własnych kompozycji na bazie sałatki ze śledziem i jajkiem!
Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.
Przygotowanie
16 min
Krok 1
1 min
Filety śledziowe namocz w wodzie i pozostaw do wymoczenia przez około godzinę.
Krok 2
2 min
Wymoczone filety odsącz z wody i pokrój w kostkę.
Krok 3
8 min
Obrane jajka, jabłko i ogórki pokrój w kostkę. Kukurydzę i groszek odsącz z zalewy.
Krok 4
5 min
Wszystkie składniki wymieszaj z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Dopraw pieprzem i solą do smaku.
Krok 1
z
4
Filety śledziowe namocz w wodzie i pozostaw do wymoczenia przez około godzinę.
Krok 2
z
4
Wymoczone filety odsącz z wody i pokrój w kostkę.
Krok 3
z
4
Obrane jajka, jabłko i ogórki pokrój w kostkę. Kukurydzę i groszek odsącz z zalewy.
Krok 4
z
4
Wszystkie składniki wymieszaj z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Dopraw pieprzem i solą do smaku.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
E
Ewa
To ogórki kiszone czy konserwowe? W składnikach inne, w przygotowaniu inne
Komentarze 1