Śledzie z warzywami
90min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
16.55 g
Węglowodany
10.87 g
Tłuszcze
16.81 g
Wartość energetyczna
258.67 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
90 min
Krok 1
10 min
Filety wymocz w wodzie, odsącz i pokrój na kawałki.
Krok 2
10 min
Cebule pokrój w półplasterki, marchewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
10 min
Warzywa duś na patelni na rozgrzanym oleju, podlewaj odrobiną wody.
Krok 4
15 min
Dodaj kostkę bulionową, ziele angielskie i liść laurowy, duś do miękkości warzyw.
Krok 5
5 min
Dodaj koncentrat pomidorowy. Dopraw do smaku pieprzem, papryką i octem.
Krok 6
40 min
Ostudź sos i przekładaj nim kawałki śledzi. Śledzie podawaj po kilku godzinach, schłodzone w lodówce.
Śledzie z warzywami to potrawa, która idealnie wkomponuje się w wigilijny stół. Podajemy je w gęstym, pomidorowym sosie, a także z dodatkiem marchwi i cebuli, które dusimy wcześniej w aromatycznym Bulionie warzywnym WINIARY. Śledzie z warzywami zajadamy dopiero po schłodzeniu w lodówce, a dodatkowo dekorujemy je zieleniną i paskami kolorowej papryki. Przekonaj się, że śledzie nie tylko wyglądają pięknie, ale też doskonale smakują!
Komentarze 0