Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Śledzie z warzywami - przepis, jak zrobić

Śledzie z warzywami - przepis, jak zrobić

(0)
1 godz 30 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Bulion warzywny WINIARY
500  g
Filet śledziowy
4 
Cebula
3 
Marchew
4  łyżek
Olej
100  ml
Koncentrat pomidorowy
3  kulek
Ziele angielskie całe
1 
Liść laurowy
trochę
Ocet
trochę
Pieprz
trochę
Papryka
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
16.55 g
Węglowodany
10.87 g
Tłuszcze
16.81 g
Wartość energetyczna
258.67 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Śledzie z warzywami to potrawa, która idealnie wkomponuje się w wigilijny stół. Podajemy je w gęstym, pomidorowym sosie, a także z dodatkiem marchwi i cebuli, które dusimy wcześniej w aromatycznym Bulionie warzywnym WINIARY. Śledzie z warzywami zajadamy dopiero po schłodzeniu w lodówce, a dodatkowo dekorujemy je zieleniną i paskami kolorowej papryki. Przekonaj się, że śledzie nie tylko wyglądają pięknie, ale też doskonale smakują!

Przygotowanie

90 min
  • Krok 1

    10 min
    Filety wymocz w wodzie, odsącz i pokrój na kawałki.
  • Krok 2

    10 min
    Cebule pokrój w półplasterki, marchewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  • Krok 3

    10 min
    Warzywa duś na patelni na rozgrzanym oleju, podlewaj odrobiną wody.
  • Krok 4

    15 min
    Dodaj kostkę bulionową, ziele angielskie i liść laurowy, duś do miękkości warzyw.
  • Krok 5

    5 min
    Dodaj koncentrat pomidorowy. Dopraw do smaku pieprzem, papryką i octem.
  • Krok 6

    40 min
    Ostudź sos i przekładaj nim kawałki śledzi. Śledzie podawaj po kilku godzinach, schłodzone w lodówce.
Śledzie z warzywami - przepis, jak zrobić

Krok 1 z 6

Filety wymocz w wodzie, odsącz i pokrój na kawałki.

Śledzie z warzywami - przepis, jak zrobić

Krok 2 z 6

Cebule pokrój w półplasterki, marchewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Śledzie z warzywami - przepis, jak zrobić

Krok 3 z 6

Warzywa duś na patelni na rozgrzanym oleju, podlewaj odrobiną wody.

Śledzie z warzywami - przepis, jak zrobić

Krok 4 z 6

Dodaj kostkę bulionową, ziele angielskie i liść laurowy, duś do miękkości warzyw.

Śledzie z warzywami - przepis, jak zrobić

Krok 5 z 6

Dodaj koncentrat pomidorowy. Dopraw do smaku pieprzem, papryką i octem.

Śledzie z warzywami - przepis, jak zrobić

Krok 6 z 6

Ostudź sos i przekładaj nim kawałki śledzi. Śledzie podawaj po kilku godzinach, schłodzone w lodówce.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Boże Narodzenie
  • Kolacja
  • Na zimno
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Śledzie z suszonymi grzybami

    Śledzie z suszonymi grzybami

    1 godz 45 min Średni
  • Bigos wegetariański

    Bigos wegetariański

    55 min Łatwy
  • Leczo z cukinią

    Leczo z cukinią

    48 min Łatwy
  • Bitki wieprzowe w sosie własnym

    Bitki wieprzowe w sosie własnym

    1 godz 23 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu