Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Śledzie z warzywami

0
1 godz 30 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary.pl
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  kostka
Bulion warzywny WINIARY
500  g
Filet śledziowy
4 
Cebula
3 
Marchew
4  łyżek
Olej
100  ml
Koncentrat pomidorowy
3  kulek
Ziele angielskie całe
1 
Liść laurowy
trochę
Ocet
trochę
Pieprz
trochę
Papryka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
16.55 g
Węglowodany
10.87 g
Tłuszcze
16.81 g
Wartość energetyczna
258.67 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

90 min
Krok 1
10 min
Filety wymocz w wodzie, odsącz i pokrój na kawałki.
Krok 2
10 min
Cebule pokrój w półplasterki, marchewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
10 min
Warzywa duś na patelni na rozgrzanym oleju, podlewaj odrobiną wody.
Krok 4
15 min
Dodaj kostkę bulionową, ziele angielskie i liść laurowy, duś do miękkości warzyw.
Krok 5
5 min
Dodaj koncentrat pomidorowy. Dopraw do smaku pieprzem, papryką i octem.
Krok 6
40 min
Ostudź sos i przekładaj nim kawałki śledzi. Śledzie podawaj po kilku godzinach, schłodzone w lodówce.
Śledzie z warzywami

Krok 1 z 6

Filety wymocz w wodzie, odsącz i pokrój na kawałki.

Śledzie z warzywami

Krok 2 z 6

Cebule pokrój w półplasterki, marchewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Śledzie z warzywami

Krok 3 z 6

Warzywa duś na patelni na rozgrzanym oleju, podlewaj odrobiną wody.

Śledzie z warzywami

Krok 4 z 6

Dodaj kostkę bulionową, ziele angielskie i liść laurowy, duś do miękkości warzyw.

Śledzie z warzywami

Krok 5 z 6

Dodaj koncentrat pomidorowy. Dopraw do smaku pieprzem, papryką i octem.

Śledzie z warzywami

Krok 6 z 6

Ostudź sos i przekładaj nim kawałki śledzi. Śledzie podawaj po kilku godzinach, schłodzone w lodówce.

Śledzie z warzywami to potrawa, która idealnie wkomponuje się w wigilijny stół. Podajemy je w gęstym, pomidorowym sosie, a także z dodatkiem marchwi i cebuli, które dusimy wcześniej w aromatycznym Bulionie warzywnym WINIARY. Śledzie z warzywami zajadamy dopiero po schłodzeniu w lodówce, a dodatkowo dekorujemy je zieleniną i paskami kolorowej papryki. Przekonaj się, że śledzie nie tylko wyglądają pięknie, ale też doskonale smakują!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika